Sledujte nás

Nekategorizované

Šachy po slovensky

Váhal som, či sa do pustím do sabotážnej misie, ale nedalo mi…

Tohtoročné voľby mi opäť potvrdili, že Slovač ako národ holduje štyrom hlavným športom, hokeju pri príležitosti majstrovstiev sveta, futbalu pri našom príležitostnom postupe na hlavné podujatie, tenisu pri hre Domči Cibulkovej (len ak sa jej darí) a mudrovaniu v krčme pri voľbách.

Mudrovanie máme akosi vrodené a vygravírované do našej DNA. Chronologicky vzaté: mudrovali Slovania, bola Veľká Morava, mudrovali králi, boli kráľovské mestá, mudrovali Štúrovci, máme slovenčinu, mudrovali otcovia vlasti, mali sme Československo. Potom troška mudroval pán Tiso, ktorému to nevyšlo. Následne mudrovali soudrouzi, avšak zaujímalo by ma, kde spravili soudruzi chybu, keďže ani im to tiež nešlo. No a teraz mudrujeme my… a volebný výsledok je naša vizitka.

Let‘s recap akože sa nám to garnitúra poskladala na nadchádzajúce obdobie.

Slovenská politická scéna by sa dala charakterizovať ako telo človeka. Telo človeka sa skladá z hlavy, trupu, rúk, nôh a ostatných údov.

Hlava slúži ku podivu na myslenie a tu sa rodia myšlienky, tu si velebí Mr. Váhostav, ako aj ostatní Olijankovia.

Trup spája všetky končatiny. Túto čestnú pozíciu zastáva v našom prípade najnárodnejšia strana ansámblu na čele s momentálne najcharizmatickejším hráčom v hre, ktorý si na rozdiel od svojho predecesora nepotrpí na veľký obsah alkoholu v nápojoch a expresívnych výrazoch akými pán Tankista častoval svoje okolie. Trup preto, že oni držia pokope túto konšteláciu.

Ruky nám slúžia na ukazovanie, napríklad na ukazovanie smeru, ale aj na branie vecí. Áno, uhádli ste, túto funkciu plní strana SMER. Výhodou rúk je, že sú dve. Ich problémom, že pravá často nevie, čo robí ľavá. Tak to je aj v prípade Dona Pavla a Fajca.

Ľavá noha v slovenskej ľudovej slovesnosti evokuje často nešťastie e.g. Musel prah ľavou nohou prekročiť. Nešťastným krokom v povolebnom vývoji sa prezentoval aj najgazdovejší zo všetkých súčasných politikov s heštegom v popredí.
Rado, zrejme asi aby nezostal nič dlžný svojmu priezvisku, a hlavne sponzorom, rozhodol sa byť stoj čo stoj súčasťou tohto „tela“ a prešiel na druhú stranu. S veľkosťou jeho poslaneckého klubu je však jeho noha tá kratšia… čo už, vláda bude pokulhávať.

Ostala nám pravá noha, ktorú v tomto prípade zastupuje najhorúcejšia strana na Slovensku, The Most Heat (viem, 10-ročný vtip). Béla sa na sklonku svojej kariéry rozhodol pre doplnkový dôchodcovský pilier, tzv. pilier štátnej kasy. Nemám mu to za zlé, veď predsa, rozhoduje charakter. A kto ho nemá, tak sa s tým neserie.

Chýba vám tu chrbtová kosť? Aj mne, ale to už dlhšie obdobie…

Ostalo nám zopár náhradných častí ľudského tela. SaS by pokojne mohlo fungovať ako hlava vyzretého muža, ktorý si aj napriek svojim liberálnejším postojom dokáže získať konzervatívne a zakonzervované slovenské obyvateľstvo. Úprimne, môj favorit volieb. No, žiaľ, Riškovi opäť raz ostáva len držať balónik a čakať.

Oľano-NOVA si viem predstaviť oddelene. A síce, Matoviča v role pubertálnej hlavy s pravicovým zmýšľaním, ale nevypočitateľnými ústami a akciami. Kdežto NOVA vo mne evokuje trup, drží vzpriamene, má svoje hodnoty. Ak však spojíme tento balíček do jedného, dostaneme síce pubertiaka, ktorý je šikovný a cieľavedomý, dokonca aj chodí vzpriamene a hrdo, avšak ktorého skôr či neskôr nikto nebude brať vážne.

Ostal nám Boris, pre ktorého som mal čestné miesto vyplývajúce z názvu jeho strany, avšak to miesto obsadil niekto excentrickejší. Preto nezostáva nám nič iné, len zaradiť Borisa ako appendix. Vieme, že ho máme, ale dá sa žiť aj bez neho.

Posledným kúskom do puzzle nám ostala najľudovejšia z ľudových strán. Tá nám reprezentuje náhradný úd a náhradnú pravú ruku. To už nech si každý vyloží po svojom.  Avšak, už len holý fakt, že sa tu ocitla, je znepokojujúcim faktom, ktorý nás môže stať ešte veľa síl.

Bol by som hypokrat, ak by som povedal, že ja sám nemudrujem o politike (viď tento článok). Ale nebudem sa predsa sám očierňovať, hah. Článok vyjadruje len môj a môj názor., resp. ešte ten môj názor. Môže sa líšiť od reality.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Nekategorizované