Sledujte nás

Futbal

Správy o domove zo sveta

Po dvoch týždňoch sa opäť poslušne hlásim a podávam report o tom, čo bolo, čo mohlo byť a čo skoro bolo.

Čo bolo?

Zákonodarcovia nám po prvýkrát zasadli do lavíc, hoci niektorí by sa skôr hodili do školských, iní do trestných. Určite tvrdím pravdu, ak napíšem, že takmer všetci ste sa tešili na prvé zasadnutie vlády ako ja. Natočil som budík aj vlasy, vymočil som riad aj sa, zalial som kvetinky aj pečeň, a spravil všetko preto, aby som nezaspal. Zasadnutie prebiehalo v typicko-politickom duchu, nikto nevedel načo tam je, ale keď platia, tak sa tvári, že je odborník. Okrídlenú vetu o tom, že na politických oponentov sa treba dobre vyzbrojiť, však pochopil jeden samaritán až príliš explicitne.

Ešte niekoľko krátkych postrehov k novej vláde a už vám sľubujem, že vám dám pokoj s politikou… das na 2 týždne. Pre tých zainteresovaných, čítajte ďalej. Tí menej zainteresovaní… si zahrajte zatiaľ gorotky.

Ministerstvo kultúry sa odteraz bude stravovať na raňajkách výlučne kakaom s bábovkou. Kúsok z kúska môjho detstva totiž bude slúžiť ako tajomník ministerstva kultúry. Treba len dúfať, že mu to šporenie štátnej pokladnice pôjde tak dobre, ako keď financmajstroval účty Alinka Krasňanského. Potom aspoň ta cooltúra nebude na tom tak zle.

Ďalším zaujímavým úkazom je aj zloženie výboru NR SR pre ľudské práva a menšiny, kde sa pozícia ušla aj jednému z „ľudovcov“, ktorý má určite hlavu plnú nápadov na riešenie problémov s menšinami, no pochybujem, že aspoň jeden z nich neporušuje ľudské práva.

Takže toľko k res publica, teraz z inej zdrobneniny orgánu vykonávajúceho právomoc v občianskoprávnych a trestných vzťahoch (z iného súdka).

Šport:

Zverejnili plat Maťka Škrteľa, peniaze ktoré bežná Slovač nezarobí ani pri Robkových istotách, vratkach, dvierkach… jedine tak schránkach. Ale Maťko, skromne vychované chlapčisko sa k tejto challenge postavil vskutku hrdinsky a z očí som mu vyčítal, ako chce povedať: „Na Slovensku sme prežili chudobu, prežijeme i blahobyt.“

Veda a  technika:

Bratislava a Viedeň majú byť údajne, opakujem, údajne prepojené pomocou Hyperloop do roku 2020. Pre tých veci neznalých chcem ujasniť, že Hyperloop je vláčik vo vákuovej trubici a ide neskutočne, opakujem, neskutočne rýchlo. BA – Vienna 10 minút. Je to všetko super, krásne, vzrušujúce a tak ďalej, no má to zopár háčikov, až hákov, inter alia, z Bratislavy by sa oficiálne stalo prvé pit-stop turistické hlavné mesto. Turista ho navštívi, prejde, dá si ešte kavejo a kebab v Starom Meste a hor’ sa späť do Viedne. Fiktívne, opakujem, fiktívne by sa však karty mohli obrátiť a práve z Viedne by sa stala pit-stop pre Bratislavu.  Potom by sa aj deficit financií v našom hlavnom mestečku srovnal… iba žeby… Nesrovnal.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Futbal