Sledujte nás

Ostatné športy

Správy o domove zo sveta, part trois

Prečo píšem o domove zo sveta? Lebo keby som začal písať o svete z domova, tak dopadnem asi ako nemecký novinár, satirik, ktorého stíhajú za zosmiešnenie tureckého erudovanca Erdogana. Už sú za nami tie časy, keď sme si spokojne lízali turecký med, teraz si zlížeme merkelovskú huspeninu s tureckou príchuťou, a poriadne horkou. Ale o inom som chcel….

Petrík a dcéra, s.r.o. v parlamente

Nie, nie je to názov firmy predávajúcej skrášľovacie prostriedky pre dámske osadenstvo. Je to súčasná kontroverzná situácia poslankyne, ktorá je nielen nezávislá v parlamente, ale asi aj od manžela, snúbenca, otca, who knows… prihliadnuc na jej priezvisko.  Nevpustili ju do parlamentu so 6-mesačnou dcérenkou! Také čosi! Ostala celá pobúrená a pritom to páni z kopca spolu s Bélom mysleli dobre. Malé dieťa v štádiu dospievania formuje svoje kognitívne myslenie, návyky a zlozvyky, rečový prejav nevynímajúc. Béla a spol. uvedomujúc si úskalia politických roztržiek, rozpráv a prejavov, prezieravo zakázali vstup Simone a hlavne, ešte nevinnej detskej duši. Veď predsa, prvé detské slovo by malo byť mama a nie invektívy typu „vy gágaji, táraji a prďúsi“. Na tom sa dúfam zhodneme, až na Simonu. Čo k tomu dodať? To robí tota emancipacia, šicke chcu bic jak tota Tečrová, tota Margita.

Kali feat. Nicholson – Politicians don’t lie

Na kopci sa nám pomaličky otepľuje, a nemyslím tým počasie, ba ani prehnanú náklonnosť voči rovnakému pohlaviu. Myslím tým slovné spojenia, oslovenia a ostatné slovné hračky a kalamboli, ktorými sa častujú naši legitímne zvolení zástupcovia na kopci. Najnovším horúcim hitom (možno s ašpiráciou aj na letný hit) sa stal duet Kaliho a L. Nicholson o tom, ako politici klamú, že neklamú. Ak sa započúvate pozorne, v pozadí, jemne ladiac s podmazom, sú vokály priamo od Iggyho Matoviča, trnavského undergroundistu. Táto skladba by mala byť súčasťou dlho pripravovanej kompilácie zmástrovanej priamo Iggym. Našej redakcii sa dostal do rúk neoficiálny tracklist s týmito piesňami:

  1. Dávej Per – óda na DPH (Dávej Ber)
  2. Sbíram CéTečka (Sbíram Céčka)
  3. Kamarát sifón je (Kamarát šifonér)
  4. Masér je hej (Ketchup song)
  5. Širokého Jurek (Široký jarek)
  6. Belize pre Fica (Feliz Navidad)
  7. Politicians don’t lie (Hips don’t lie)

Bonus – Biely kvet (Magián Song)

Ak sa oficiálne potvrdí práve takéto zloženie megahitov, môže tento album v predaji predbehnúť zatiaľ najpredávanejší album v ére samostatnosti Slovenska od DJ Mufty, ktorý obsahoval také tituly ako Orešanské ja mám rád, Strapatá pani, Tanky či ultra-super-megabombastický hit S Pánom Bohom, idem od Vás (Prológ).

Apolitické okienko

Pomaly ale isto sa nám blížia športové podujatia roka – MS v hokeji, ME vo futbale, Olympiáda v Riu a hlavne, dovolenka po slovensky, čo je taktiež istý druh športu. Zatiaľ čo rozpočet na prvé tri podujatia sa ráta v miliardách EUR, ten na slovenskú dovolenku iba tak v miliardách dolároch zo Zimbabwe. Zmenili sme menu, nie cenu… každopádne zaváraniny, údeniny a paštéty for the win! Jasné, vysmievam sa (nám), ale s najväčšou pravdepodobnosťou bude moja letná trasa Bardejov – Poliakovce, čiže nie je čo závidieť… o tom a o niečom úplne inom ale už v ďalšom článku.

Nota Bene: Anglickým majstrom je Leicester, slovenské kravy dávajú lacné mlieko, v Holandsku neprší…. šalenota.

Reklamy
Stávka bez rizika za 50 € vo Fortune na prezidentské voľby 2024 - 750x100
Stávka bez rizika za 50 € vo Fortune na prezidentské voľby 2024 - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Ostatné športy