Sledujte nás

Futbal

V Trenčíne videli diváci triple AS

Celá posledná nedeľa patrila na trenčianskom štadióne na Sihoti hlavne futbalu. Ale nebolo to len o ňom. Domáci futbalový klub AS Trenčín si totiž na športovo-charitatívne podujatie Hviezdy deťom pozval aj predstaviteľov iných športov. Spolu tak predviedli oslavu futbalu, ale aj športového zápolenia ako takého.

Hlavným cieľom usporiadateľa tohto pekného podujatia, ktorým je dnes už dvojnásobný víťaz slovenskej futbalovej ligy a zároveň víťaz posledných dvoch ročníkov Slovenského pohára AS Trenčín, bolo skĺbiť zábavu s radosťou z pohybu. Ale ako už bolo spomínané v úvode, zmyslom celej akcie bolo so svojimi partnermi vyzbierať prostriedky na pomoc pre našich spoluobčanov, ktorým pohyb neprináša až takú radosť, ale naopak, veľakrát im v našich podmienkach komplikuje život. Pre všetkých návštevníkov čakalo okrem futbalových súbojov aj množstvo atrakcií, ktoré si pripravili partneri podujatia. Na svoje si prišli hlavne deti, ale určite sa nenudili ani ich rodičia, ktorí si mohli napríklad vyskúšať jazdu na elektromobiloch.

Program sa začal už o ôsmej ráno, keď ešte pod jasnou oblohou rozohrali turnaj nádejných futbalistov do deväť rokov chlapci a dievčatá z AS Trenčín a FK Senica. Okrem nich sa predstavili aj mladíci z klubov Slovan Bratislava, MŠK Žilina, Spartak Trnava, DAC 1904 Dunajská Streda a Baník Horná Nitra. Po turnaji nádeji sa návštevníci až do večera mohli zúčastniť workshopov spojených s náborom detí, na ktorých boli predstavené menej známe, ale aj populárne športy ako lukostreľba, sledge hokej, ale aj hokej, hádzaná, tenis, florbal, freestyle futbal, aikido a bedminton.

O druhej hodine popoludní sa predstavením jednotlivých tímov za asistencie Diamonds cheerleaders začal turnaj osobností. V ňom tento rok už tradične nastúpili slovenskí hokejisti (za všetkých spomenieme Mariána a Marcela Hossovcov, Tomáša Tatara, Richarda Pánika, Tomáša Kopeckého, a a do brány sa po roku vrátil aj Marián Gáborík), slovenskí olympionici pod vedením Jozefa Gönciho (v tíme mal napríklad Pavla Hurajta, Attilu Bátkyho a Michala Martikána) a rovnako ako minulý rok prišlo aj družstvo Československý lev pod trénerským vedením Antona Dragúňa (s hviezdnymi hráčmi ako Ladislav Jurkemik, Ľubomír Luhový a Ján Kocian). Štvoricu doplnil usporiadateľský tím AS Trenčín v zložení Igor Šemrinec, Adrián Chovan, Peter Kleščík, Lukáš Skovajsa, Martin Šulek, James Lawrence, Ibrahim Rabiu, Samuel Kalu, Aliko Bala, Matúš Bero, Jakub Holúbek, Gino van Kessel, Denis Jančo a Christopher Udeh.

Ako prví vyzvali na súboj hokejistov víťazi turnaja nádejných futbalistov do deväť rokov, ktorými sa stali domáci hráči AS Trenčín. Potom sa už začal dlhoočakávaný turnaj osobností. Hralo sa na dvadsať minút na ihrisku s rozmermi 40 x 20 metrov. Po vyraďovacích zápasoch sa v boji o tretie miesto stretli Olympionici s Československým levom. Ich súboj sa skončil remízou, nerozhodla ani séria pokutových kopov a tak boli udelené bronzové medaily obom tímom. Pred finále sa na ihrisku uskutočnil zápas v boccii, kde našich paralympionikov doplnili Michal Martikán, Martin Réway, Matúš Bero a Peter Ölvecký. Súboj o prvenstvo medzi hokejistami a AS Trenčín bol nemenej napínavý a aj v ňom museli o víťazovi rozhodovať pokutové kopy. V nich predviedli pevnejšie nervy futbalisti AS Trenčín a k titulu z Fortuna ligy a Slovenskému poháru pridali aj víťazstvo v turnaji osobností Hviezd deťom 2016.

Rovnako ako po iné roky, aj tento rok usporiadatelia vybrali termín s pekným počasím. Aj keď pri finálovom zápase vietor zavial na štadión na Sihoti zopár dažďových kvapiek z neďalekej búrky, nakoniec odfúkol nepekný mrak preč. Ôsmy ročník podujatia s naozaj veľkou koncentráciou hviezd sa teda vydaril a my sa už pomaly tešíme na ten nasledujúci.

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Futbal