Sledujte nás

EURO 2016

EURO 2016 – osemfinále, deň prvý

Poľsko – Švajčiarsko

Svižný začiatok vyraďovacej fázy šampionátu. Zápas priniesol dva góly, dostatočné množstvo šancí na oboch stranách, no zápas dvoch rôznych polčasov. To, čo v prvom polčase predvádzala obrana Švajcu, muselo stáť srdcovo slabších Švajčiarov niekoľko rokov života. Na druhej strane však potvrdili to, čo im na šampionáte šlo najlepšie, a to dohrávanie štandardných situácií. Hoci z nich gól nepadol, to ich mrzieť nemusí, pretože to, ako zastrihal Shaqiri, bude istotne kandidovať na gól turnaja. História vravela, že pokiaľ skóruje Kuba Blaszczykowski, tak Poľsko neprehrá. Aspoň v riadnom hracom čase. V predĺžení Derdiyok nevyužil tutovku, a tak zápas smeroval do penaltového rozstrelu, prvého v histórii pre Poľsko. Švajčiari dovtedy kopali KO len raz, v Nemecku 2006 nepremenili z troch ani jednu a možno aj to Xhakovi prebehlo hlavou pri jeho pokuse.

Remízku aj postupujúceho som trafil, a tak Poliaci smerujú do Marseille, kde budú čakať na lepšieho z dvojice Vatreni – Selecao.

Wales – Severné Írsko

Nedá sa povedať, že by z tejto dvojice postúpil lepší, pretože tým lepším mužstvom bolo, hoci len na pár minút, Severné Írsko. Šťastnejším bol dnes rozhodne /B/ales. Bale opäť ukázal priamy kop, pri ktorom mal tentokrát brankár len problém a nie banán v kapure, Ramsey mlel z posledného už od 26. minúty a kapitán Ashley Williams si povedal, že či je ruka zlomená alebo nie, ja to dnes dohrám a dole nejdem. Tréner Coleman mal asi „kako“ stiahnuť ho dole, kto by aj nemal. Na druhej strane Lafferty poobíjal a poťahal všetko, čo sa dalo, Dallas fičal asi na energeťákoch a cez polčas menil baterky, no hrdinom sa paradoxne stal iný Gareth, a to ten zelený, 36-ročný McAuley. Bojovnosť bola na strane zelených (aj greenpeacakov), no potvrdilo sa, že Bale je rozdielovým hráčom, čo vystihol dokonalý strieľaný center pred gólom. Keby to tam nepichol McAuley, tak by to tam dal Robson-Kanu.

PS: Čekuj, akých strelcov som tipol a po akej osi padol gól.

Chorvátsko – Portugalsko

Hruza-des zápas. Jeden nechcel a druhý nevedel, hoci v tomto zápase bolo ťažké rozoznať, kto nechcel a kto nevedel. Pretaktizovaný zápas, ktorý nikoho nebavil, jedine tak najedoval. Portugalská deštruktívna taktika v strede ihriska slávila úspech v zápase, v ktorom najlepšími hráčmi boli Čorluka na jednej strane a na druhej Pepe, bohužiaľ. Zápas rozhodla jedna geniálna prihrávka bodlom od Naniho, aj keď ťažko povedať, či nechcel náhodou strieľať. Pri Portugalčanovi nikdy nevieš. Celý zápas nakoniec rozhodol ľavý obranca Chorvátska Strinić, ktorý bol najtragickejším zjavením dnešného dňa. Kto si to nevšimol, tak po jeho „čarovaní“ stratil loptu a Portugalci šli do brejku po osi Renato Sanches-Nani-CR6.83-štěstí, klika, náhoda-Quaresma. CR6.83 tak s družinou okolo seba smeruje na juh k Azúrovému moru do Marseille, kde vyzve Lewandowského Poľsko.

Tip mi nevyšiel, bohužiaľ. Môj favorit a čierny kôň celého turnaja končí po zápase, kde za 117 minút ani jedno mužstvo nevystrelilo na bránu. Ak toto mala byť jedna z ozdôb osemfinálových zápasov, tak zápas Talianska so Španielskom bude lahôdkou pre každého diváka, kde ani jedno oko neostane suché a otvorené.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v EURO 2016