Sledujte nás

Hokej

Hokejový zápas snov

Predstavte si napríklad Hossu, Gáboríka, Tatara, Sekeru, či Zdena Cháru v ich špičkovej forme. Päť vami vybratých superhráčov – váš Dream tím.

Po troch rokoch obnovujem snahu o debatu na tému „Zápas snov“. Predstavte si napríklad Hossu, Gáboríka, Tatara, Sekeru, či Zdena Cháru v ich špičkovej forme. Päť vami vybratých superhráčov  –  váš Dream tím.

Máte teda päť, vami nominovaných, najlepších slovenských hokejistov (asi správne predpokladám, že väčšina zalovíte v zostavách minulej i súčasnej NHL), ktorí budú tvoriť jedno jediné, kompletné a celé mužstvo. Vaše mužstvo. Päť zdravých, vo vrcholnej forme hrajúcich, vami vybratých hviezd. Voľte ako, čo, a koho chcete, klasickú lajnu 3 útočníkov a 2 bekov, ak sa vám páči, aj 5 forwardov naraz. Zedník, Bondra, Stumpel, Pálffy, Demitra, Sekera, Nagy, Radivojevič, Miklík, Pánik…? Kombinujte, manažujte, riaďte. Pre PRÍKLAD nominujem do obrany úderku Chára -Višňovský (pripomínam, neviažte sa na čas, berte do úvahy vrchol a vami predpokladaný zenit formy vašich borcov, vrátane minimálnych alebo žiadnych zranení), v útoku rozdám karty Gáboríkovi, Mariánovi Hossovi, a povedzme, Paľovi Demitrovi… Deam team je pripravený.

Zápas, na ktorý takto vybraní hokejoví „millionarios” nastúpia, má čistých 20 minút (rozumej teda 1 hokejovú tretinu), klasické pravidlá i klasický počet rozhodcov, miesto konania povedzme východoslovenský Poprad (relatívne menšie klzisko). Áno, viem, čakáte na súpera, ono je to totiž POINTOU celej tej utópie i idey samotnej. Na druhej strane barikády teda nastupuje tím z 2. slovenskej hokejovej ligy mužov, vyberiem napríklad ŠHK 37 Piešťany. V plnej sile, kompletnej zostave, a o sile 4 útokov (ak tréner, samozrejme, nerozhodne inak). Predstava začína naberať jasné kontúry, nebyť posledného detailu. Za 20 minút regulárneho zápasu snov môže Dream Team poslať na ľad proti Piešťanom vždy IBA a LEN 3 /!/ zo svojich 5 borcov – dvaja hráči ostávajú teda stále k dispozícii, ale len na striedanie. V bráne stoja gólmani kvalitatívne ROVNAKEJ úrovne, povedzme dvaja najlepší z 2. slovenskej hokejovej ligy. Pri faule na strane Dream tímu musí faulujúci hráč pri zastavenej časomiere namiesto klasického 2-minútového trestu odkorčuľovať dve klziskové kolá (hra v dvojici neprichádza do úvahy). Domyslite si, okrem mnohého iného, pre tento zápas aj bohužiaľ neexistujúcu motiváciu na strane hviezd, a náš virtuálny duel, permanentne merajúci silu PIATICH proti TROM, začína.

Alea iacta est, prijímam vaše tipy na víťaza…

Dnes už poznám zopár odpovedí, od tých, čo nemihli brvou nad jednoznačnosťou nimi predpovedaného konečného výsledku, až po nekonečné analýzy i herné špekulácie kolegov, priateľov, laikov i expertov, no najväčšmi, a to mi verte, fascinuje až priam neuveriteľná NEZHODA a rozporuplnosť ich názorov.

Neleňte, skladajte svoj tím, čakáme vaše odpovede 🙂

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Hokej