Sledujte nás

Futbal

Otvorený súboj Messi vs. Ronaldo

V súčasnosti sa pre najlepšieho futbalistu kalendárneho roku udeľujú dve ocenenia. Časopis France Football udeľuje Ballon d’Or – Zlatú loptu, medzinárodná futbalová federácia FIFA zase FIFA World Player of the Year. Od roku 2010 do 2015 boli tieto ocenenia pod jednou hlavičkou, avšak od roku 2016 sa od seba opäť odlúčili.

Za rok 2016 získal obe ocenenia Cristiano Ronaldo, na druhom mieste sa v oboch prípadoch umiestnil Lionel Messi. Poďme sa teda pozrieť na momentálne najlepších futbalistov planéty rečou čísel a ocenení.

Klubová úroveň

Cristiano Ronaldo – 44 zápasov, 42 gólov, 14 asistencií
Lionel Messi – 51 zápasov, 51 gólov, 25 asistencií

Medzinárodná úroveň

Cristiano Ronaldo – 13 zápasov, 13 gólov, 3 asistencie
Lionel Messi – 11 zápasov, 8 gólov, 6 asistencií

Suma sumárum

Cristiano Ronaldo – 57 zápasov, 55 gólov, 17 asistencií
Lionel Messi – 62 zápasov, 59 gólov, 31 asistencií

Individuálne štatistiky máme za sebou, teraz sa pozrime na tituly, ktoré získal Real Madrid, resp. Barcelona.

Cristiano Ronaldo – Liga Majstrov, Superpohár UEFA, klubové MS
Messi – La Liga, Copa del Rey, španielsky Superpohár

Cristiano Ronaldo vyhral zároveň aj Majstrovstvá Európy, ale na tejto úrovni s ním juhoamerický futbalista súperiť nemohol.

Podľa čiastkových výsledkov v hlasovaní o Zlatú loptu získal Ronaldo 745 bodov, zatiaľ čo Messi iba 316. Natíska sa nám teda otázka: Naozaj bol Ronaldo v uplynulom roku až o toľko lepší? Pravidelne sledujem zápasy Realu Madrid a Barcelony. A príde mi, že Messi ma oveľa väčší vplyv na hru Barcelony, ako Ronaldo na hru Bieleho Baletu. Ťažko si viem predstaviť, že by sa Messi tváril znechutene, či dokonca útočil slovne na spoluhráča za to, že strelil gól namiesto toho, aby mu prihral. Taktiež si neviem predstaviť, že by Ronaldo v ktoromkoľvek zápase prenechal penaltu svojmu kolegovi len preto, aby strelili v zápase gól všetci spoluhráči z útoku. Pýtam sa teda, v čom je Ronaldo lepší ako Messi? Čakám na vaše názory v komentároch.

Dočítania.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal