Sledujte nás

Futbal

Osemfinále LM z pohľadu redakcie

Timotej

Zatiaľ čo Peťo pozeral zápas mládeže proti zbitým psom z Madridu, ja som kus zaostril na ozajstný fotbal /heh/. Dortmund vybehol na Totáč v riadnom tempe, ktoré zdobili viaceré výraznejšie šance. Treba teda podotknúť, že na slávnom Wembley sa domáci hráči vracali do šatní po prvom polčase s vedomím, že dnes môžu poriadne zahučať.

Začiatkom druhého dejstva si Lucien Favre nestihol ani odpiť z vody a už sa juhokórejský rýchlik Son radoval z gólu a my všetci sme radi, že hviezdu Spurs uvidíme naďalej v hre FIFA, nie v Battlefielde. Výpadok Žltej znamenal, že domáci nabrali sebavedomie a začali dominovať. Druhý gól pohladil a tretí srdcia rozjasnil, teda minimálne tie londýnske, ktoré smútiac za šancami na titul v PL skúšajú kadečo aspoň v Lige mistřu, keďže to je jediná liga, v ktorej môžu teoreticky získať trofej, opakujem, teoreticky.

Peter

Rovnako ako v utorok, tak aj v stredu nastupovalo v Lige majstrov mužstvo, ktorého fanúšikovia pred zápasom cítili nádej vďaka výsledkom a výkonom za posledný mesiac. Medzi tých fanúšikov som patril aj ja, hoci ak by som bol fanúšik nezaujatý, podľa mien by bolo veľmi ťažko vybrať lepší zápas zo stredajšej dvojice zápasov.

V Johan Cruyff Aréne nastúpili domáce mladé pušky proti obhajcom trofeje z Madridu. A v prvom polčase sa nestačili diviť oči fanúšikov na štadióne ani doma pri HDMI kábloch pred televízorom. Ajax vybehol na Real v takom štýle, že hráči ako Kroos, Modrič, Ramos a spol. si nevedeli prihrať dve prihrávky po sebe a odkopávali lopty do kukurice podľa smeru, kde boli otočení alebo loptu rovno odovzdali súperovi na kopačky. Za výkon v prvom polčase si Ajax strelený gól určite zaslúžil. A toho sa aj dočkal, avšak kvôli bráneniu brankárovi v hre bol pískaný opsajd, o ktorého realizáciu sa postaral VAR, prvýkrát v Lige majstrov.

V druhom polčase už tempíčko mierne upadlo, čo určite vyhovovalo hosťom v čiernom po tak náročnom programe, aký mali posledný mesiac. Behom druhého polčasu sa Real dostal k svojmu ťukesu medzi Modričom, Kroosom a oboma krajmi ihriska, až sa nakoniec hostia dočkali gólu po úniku Pangasiusa juniora a zakončení Karima Bez mena. Domáci mládenci však zaslúžene vyrovnali, konkrétne celý zápas aktívny Ziyech. Okrem neho by sa patrilo spomenúť aj Tadiča a striedajúceho Dolberga, ktorý hosťom behom 10 minút na pľaci zo tri či štyrikrát zavaril. Remízové stretnutie nakoniec rozhodol pár minút pred koncom Asensio (konečne). Výsledok pre domácich viac než krutý, pretože pri pohľade na celých 90 minút to boli skôr oni, kto si zaslúžil streliť víťazný gól.

O týždeň repete. Doskakavenia.

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal