Sledujte nás

Hokej

„V našej lige si nemôžeš dovoliť prehrať zápas proti outsiderovi…“

Branislav Rapáč sa v rozhovore vyjadril k fanúšikom, ktorí hráčov obviňujú z predaného zápasu.

Branislav Rapáč HC Košice

Každý nerád prehráva. A to platí niekoľko násobne viac, pokiaľ ste slovenským športovým fanúšikom.

Piatkový tipsportligový zápas domácich Oceliarov proti veľkému outsiderovi z Liptovského Mikuláša vyvolal v radoch fanúšikov veľké emócie. Nevýrazný výkon a následná prehra 1:2 v riadnom hracom čase neniesli fanúšikovia HC Košice vôbec dobre, čo bolo jasne citeľné hneď po záverečnom hvizde. Pískanie, nadávky a čo najrýchlejšie opustenie hľadiska.

Nuž a reakcia na seba nedala dlho čakať. Útočník Košičanov Branislav Rapáč, ktorý sa v zápase postaral o jediný gól domáceho mužstva, napísal na Twitter to, čo mal na srdci.

S týmito slovami môžeme len súhlasiť. Preto sme oslovili Braňa a opýtali sme sa ho na možné príčiny slabšieho výkonu. „Bolo viacero príčin slabšieho výkonu, jednou z nich bola určite koncentrácia, možno mierne podcenenie súpera, chýbala nám energia, ľahkosť, jednoduchosť, priamočiarosť. V dnešnej dobe, keď sa liga vyrovnáva a zlepšuje, tak s takýmto prístupom a nie 100%-nou hrou sa ťažko vyhráva nad hocijakým súperom. Mikuláš je húževnatý a bojovný súper a keď nastúpite takto mentálne ako sme nastúpili my, tak výsledok tomu zodpovedá.“

„Nemôžeme sa diviť kritike divákov. Ja som skôr reagoval na tú kritiku ohľadom toho, že ten zápas bol predaný. To si myslím, že už bolo za hranicou. Ja si myslím, že dlhé roky sa volalo po tom, aby sa liga zlepšovala, vyrovnávala a keď sa to teraz deje, tak sú všetci prekvapení. Sú prekvapení, že favorit môže prehrať s outsiderom. Podľa mňa to je práve dobre a zvyšuje to atraktivitu ligy. Je vyrovnanejšia, každý môže prekvapiť každého. Tým ale samozrejme neospravedlňujem náš výkon. Myslím ale, že takýchto výsledkov bolo túto sezónu už viacero a nemalo by sa za tým nič iné hľadať,“ dodal Braňo ešte k pozápasovej reakcii fanúšikov.

Keď sa pozrieme do zahraničia, je úplne bežné, že aj po negatívne prekvapivom výsledku ostávajú fanúšikovia na pozápasovú „ďakovačku“, v ktorej povzbudia svojich chlapcov do ďalších súbojov. V Steel Aréne sa niečo podobné nestalo. Na margo fanúšikov sa prednedávnom vyjadril aj kapitán HC Košice Dávid Skokan: „Tu v Steel Aréne je to také zvláštne. Tá atmosféra je nejaká komorná. Viem, že by sme ju mali oživiť výkonom, ale lepšie by sa nám hralo, ak by to na tribúnach žilo viac.“

Oceliarom držíme palce do ďalších súbojov a Braňovi ďakujeme za rozhovor.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Hokej