Sledujte nás

Ženský kútik

Novodobý národný šport alebo prečo Slovensko hejtuje Cibulkovú

Naozaj máme v sebe toľko negativity, nenávisti, zlosti a závisti, že kam sa človek pozrie, všade hejt?

Prečo Slovensko hejtuje Cibulkovú

Nerozumiem hejtovaniu. Len raz som sa s mierumilovným názorom s čo najväčšou možnou objektivitou zapojila do internetovej diskusie a schytala som za to toľko hejtu od ďalšej diskutujúcej, až ma mrazilo.

Veľmi som dúfala, že koronakríza pomôže ľuďom uvedomiť sa, prehodnotiť názory a spôsob života a že „Zem nájde lásku človeka“ (citujem z Jarošovej detskej pesničky). Ale nejako sa nekoná. Naozaj máme v sebe toľko negativity, nenávisti, zlosti a závisti, že kam sa človek pozrie, všade hejt? Vyzerá to dokonca tak, že kríza z nás ešte povyťahovala na povrch zlé veci. Ľudia sa udávajú navzájom. Na internete sa pod rúškom istej anonymity púšťajú jeden do druhého s takou nenávisťou, až to bolí. Ale pravda, to bolo už aj dávno pred krízou.

Nesledujem, čo ma nezaujíma. Občas prečítam pár komentov pod nejakým článkom, ale toľko negativity mi uberá energiu, takže to rýchlo vzdávam. V poslednej dobe ma však zarazil masový hejt voči Dominike Cibulkovej. Hlavne od žien. Vraj extrémne pribrala, jej fotky sú trápne, chváli sa prepychom atď. A to som interpretovala naozaj veľmi mierne v porovnaní s originálmi. Ale ani muži sa nedali zahanbiť. Vraj konečne porodila, lebo celé Slovensko už malo kontrakcie. A pokračuje to ďalej. Toľko irónie, že či niekto náhodou nevie, koľkokrát si jej synček odgrgol. To fakt, ľudia?

Kde sa berie v ľuďoch toľko nenávisti, takto si slovne kopať do jednej tehotnej ženy? Do jednej mamy? Do KOHOKOĽVEK? Dominika je len kvapkou v mori. Niekto môže namietať, že daň za slávu? Ale aj tak. Ako žije a čo si vešia na instagram je predsa iba jej vec, rovnako ako si každý vešiame, čo chceme. Niekto je na sociálnych sieťach aktívny viac, iný menej. A? Toleranciu vyžadujeme, ale sami ju prejaviť nevieme.

Jasné, každý môže nahlas prejaviť svoj  názor. Mňa však len desí to, že ľudia v sebe nemajú ani štipku chochmesu a pokojne verejne nahlas prezentujú svoju závisť, zlobu a nenávisť. Že sa už tie zlé vlastnosti a pohnútky v sebe ani len nepokúšajú potlačiť, naopak dajú im (verejný) priestor.

A vrátim sa k Dominike, ktorú ženy slovne zlynčovali, lebo v tehotenstve príliš pribrala. Asi je svätou pravdou, že ženy nevedia, čo chcú a neprestanú, kým to nedostanú. Posledné roky všetky vykrikujeme, že nie všetky sme superštíhle a chceme na mólach a v časopisoch vidieť aj plus size modelky, „normálne“ ženy, nie iba tie s mierami 90-60-90 a blá blá bláááá. A hľa, keď nám na titulku dajú ženu s kilami naviac, navyše tehotnú, zas je zle. Čistý nonsens toto. Jak v kurníku, fakt.

Hejtovanie sa, zdá sa, stáva populárnym novodobým národným športom. Alebo možno dokonca aj svetovým. A pritom sa to dá aj inak, či? Názor sa dá vyjadriť aj slušne, taktne a ohľaduplne. A ak to človek nevie, nech radšej pomlčí a neubližuje slovom. A hlavne, ak ma niekto alebo niečo nezaujíma, tak ho nesledujem, nečítam o ňom  a bez povšimnutia rolujem ďalej. Ak nefandím napr. boxu, tak je mi ľahostajný, či nie? Ak je mi niekto nesympatický, tak by ma absolútne nemal zaujímať , podľa môjho názoru. A nech sa pokojne aj na hlavu stavia.

Toleranciu, dobroprajnosť , dobromyseľnosť a láskavosť poďme trénovať. Pomeee!!!

PS: Nie som žiadna extra Dominikina fanynka, nesledovala som jej tenisovú kariéru a ani ju nesledujem na Instagrame. Tento článok vôbec nie je o nej. Je úplne všeobecný, ona mi len poslúžila ako žiarivý príklad národného hejtu a hádam každý pochopil, čo som ním chcela povedať. MIER!

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Ženský kútik