Sledujte nás

Futbal

Bayern opäť majster: Poctivá odmena alebo farmárska liga?

Už pár rokov je na stole téma kritiky nemeckej najvyššej ligy, ktorej ikonou aj dominantou je mníchovský Bayern.

Bayern opäť majster: Poctivá odmena alebo farmárska liga?

Žiaden športový úspech nie je náhoda. Žiadny titul nie je náhodný a ak ich je osem za sebou, potom je na mieste pojem dominancia, nie náhoda. Poďme sa teda pozrieť na to, či sú dlhodobé úspechy Bayernu Mníchov naozaj hodné akejkoľvek kritiky. Ako vždy, vítam kolektív. 

Už pár rokov je na stole téma kritiky nemeckej najvyššej ligy, ktorej ikonou aj dominantou je mníchovský Bayern. Od prelomovej sezóny 12/13, kedy boli Bavori azda najsilnejším klubom sveta, ich nikto nedokázal zosadiť z ligového trónu, čo sa časom začalo označovať ako lacný úspech. STOP, treba si totižto uvedomiť, že pokiaľ nie ste Koris Bollár či Andrej Stožiaranko, tituly vám nikto nikdy nedá zadarmo

Ok, Bayern Mníchov nepotiahol fazónu dominancie aj na európske trávniky a v posledných rokoch oslabli aj v domácej lige, no stále sa na to dá pozrieť ako na pozitívum. Ste celý rok na čele? Paráda. Dokážete sa zo zlej formy dostať znova na čelo? Paráda 2x. Musíte vymeniť trénera, povzbudiť mentálne roztrúsený mančaft a doháňať manko cca. 10 bodov? Well done, FCB. 

Ako dlhoročný fanúšik Bayernu sa stretávam s dvojakým negatívnym názorom na ligové čísla klubu z Allianz Areny. Jedným proste nie je Bayern sympatický /uznávam, nie každý má vkus/ a potom sú tu druhí, ktorí hlásia, že nane konkurencia. Je pravdou, že Bayernu v lige chýba konkurent rovnakého rangu, ale tvrdiť, že DortmundLipsko či Leverkusen nie sú kluby hodné boja o titul, potom ja nevjemuš. Vlani aj pred dvoma vlaňami sa FCB neraz nachádzal v situácií, že na prvú priečku strácal okolo desať bodov, tápal okolo šiesteho miesta, pričom len málokto veril v dobehnutie vtedy vysmiateho Dortmundu či Lipska. Odpoveď? Kvalita, nič viac. V Bundeslige sú hráči svetovej triedy aj ľudia, ktorí stelesňujú dokonalé riadenie klubov, no zatiaľ nie natoľko, aby vo švungu vydržali od augusta do mája. /TAKMER/ každé meno v kádri Bayernu vie, že okrem 50% dane a každoročnej Audinky nemajú isté nič, nie to ešte miesto v zostave. Preto sa maká od vidím do nevidím, zlá forma sa rieši väčšou drinou a zbytočné prehry sa menia na najcennejšie lekcie. A k tomu všetkému potrebujete aj trénera, ktorý vie ustáť tlak z kvalitnej aj nekvalitnej formy. /Bravo, Hansi Flick!/

Bayern si preto posledných osem rokov v rade vykopal svoju tanierovitú trofej zaslúžene. V auguste má každý 0 bodov a 34 príležitostí dokázať kvalitu. Za to, že to iní nezmôžu, nie je na mieste odsudzovať ľahkosť ligy, ale práve naopak, vyzdvihnúť kvalitu mníchovských „Die Rotten“. Rozmanitosť názorov je však krásnym hybným mechanizmom sveta a preto už len čakám, kedy sa forma Bayernu pripíše Radičovej vláde. 

Ešte k tej náhode z úvodu. Viete čo je náhoda? Keď prídete do Kauflandu a za pokladňou robí Danzel Washington, to je náhoda. Držte sa, kolektív. 

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Futbal