Sledujte nás

Futbal

5 pretože: Prečo je Real Madrid majster Španielska?

Poďme si predstaviť päticu dôvodov, prečo sa madridský Real napokon teší zo zisku španielskeho ligového titulu.

5 pretože: Prečo je Real Madrid majster Španielska?

Real Madrid sa stal kráľom španielskej futbalovej hitparády. Poďme si ale predstaviť päticu dôvodov, prečo sa tak napokon stalo. Vítam prázdninový kolektív.

Skrze posledných udalostí začínam plne chápať pojem globalizácia a jeho pretavenie do praxe. Počasie jak v Anglicku, parlament jak v Somálsku a pritom sme stále vo východn..STREDNEJ! Európe. Zatiaľ čo plagiátov pribúda viac než nakazených, Kanye Západ stihol oznámiť vstup aj výstup z kandidatúry na prezidenta USA, pričom vzhľadom na glupotu spoza veľkej mláky by ma jeho triumf ani moc neprekvapil. Medzitým všetkým dala ďalšej sezóne zbohom aj španielska La Liga, ktorej korunu si nateraz berie Real Madrid

A prečo je teda Real Madrid majster?

1. Pretože im tréner Zinedine Zidane nastavil víťazný mindset. Persona trénera je pre veľké kluby veľmi dôležitá, pretože káder s hviezdami ako Ramos, Benzema či Kroos nemôže fungovať bez 110% prístupu, pomoci a sústredenia na jeden konkrétny cieľ. Ak sa teda k takému tímu pridá aj tréner s mysľou víťaza, potom máte vyhraté. Real dokázal vyhrať všetky zápasy po reštarte ligy (10 zápasov) a aj keď v nich nedemoloval a často ťažil len zo štandardných situácií, tri body sú furt rovnaké.

2. Pretože sa brankár Thibaut Courtois konečne ukázal v tom správnom svetle. Belgický dlháň mal najprv v Madride problém, no v tomto ročníku odchytal 34 zápasov a v nich dokázal až osemnásťkrát udržať čisté konto. 

3. Pretože bola nečakane dominanta Realu Madrid defenzíva. Ramos ako kapitán a skala sa zhostil aj úlohy strelca dôležitých gólov. K tomu samozrejme výrazne pomohli aj Varane, Carvajal, Marcelo, Mendy či Militao. Útok vyhrá zápas a obrana trofej – v tomto prípade pravda pravdúca.

4. Pretože sa toho v kádri veľa nezmenilo. Odchod Ronalda bola rana a príchod Hazarda, Joviča a spol. mal byť svetlom nádeje. Aj napriek tomu, že ani jeden z nových sa nedokázal ani z polovice zhostiť svojej úlohy, sa Realu darilo vyhrávať zápasy aj keď to neboli žiadne náklady (9 gólov v posledných 6 zápasoch). Ale tu sa vraciame k pretože #1 a mindsetu z továrne hlavičkára ZZ.

5. Pretože nikto iný nechcel? Nevedno. Triumf v súťaži ako je La Liga je určite ťažkým orieškom, no po lúštení tabuľky nie je samozrejmé, či sa niekomu vôbec chcelo bojovať o titul. Atlético zbieralo remízy (15) ako ja pred dekádou kartičky pokémonov, Barca si v zápase o všetko vzala voľno a potom vlastne už nebolo klubu, ktorý by zvládol ťahať tzv. title race. 

Bonusové pretože: Karim Benzema. Francúzskeho útočníka každý odpisoval a jeho góly v minulosti pripisovali len dobrej spoločnosti na krídlach. V tejto sezóne však skúsený strelec vytrel hejterom rohožky a s 21 gólmi sa stal najlepším ligovým strelcom Pusiniek v sezóne.

Tak či onak, Real Madrid je po 34-krát majstrom Španielska a zatiaľ čo si Gareth Bale skladá lietadielko z výpovednej listiny, Messi stihol v headquarterse Barcelony naložiť už aj vrátnikovi. Do skorého videnia, kolektív.  

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Futbal