Sledujte nás

Šesť otázok

Šesť otázok: Ľudovít „Lajoš“ Klein

Aký je Attila Végh ako tréner a budúcnosť v UFC. To a mnohé ďalšie zaujímavosti sa dozviete v našom rozhovore s Lajošom Kleinom, prvým Slovákom v UFC.

Šesť otázok: Ľudovít Lajoš Klein

Ľudovít Klein je prvým Slovákom, ktorý sa predstavil na pôde najprestížnejšej súťaže MMA na svete – UFC.

Jeho debut mal navyše prívlastok víťazný a svojej prezývke „Mr. Highlight“ nezostal rodák z Nových Zámkov nič dlžný. Efektným KO po 76 sekundách dostal výrazným spôsobom Slovensko na mapu UFC. My vám teraz ponúkame jeho odpovede na naše otázky v rámci obľúbenej rubriky.

Na úvod mierne klišé otázka – ako si sa dostal k MMA?

K MMA som sa dostal približne pred 9 rokmi, začínal som s boxom. Tam som pôsobil 3 roky a keby sa náš klub nerozpadol, asi by bol zo mňa profesionálny boxer. Po rozpadnutí nášho klubu som ale chcel aj nadalej trénovať, a tak som sa prihlásil na tréningy brazílskeho jiu jitsu a thaiboxu. Po pár mesiacoch som sa dozvedel, že existuje amatérska liga v MMA a hneď som povedal trénerovi, že by som si rád vyskúšal zápas pod pravidlami MMA. Od tej doby mi to prirástlo k srdcu a sústredil som sa len na tento šport.

Aký iný šport by si robil, keby si nebol profesionálnym fighterom?

Neviem si predstaviť, aký iný šport by som robil. Rád si vo voľnom čase zahrám s kamarátmi futbal alebo tenis, ale nemyslím si, že by ma to bavilo vrcholovo tak ako MMA.

Aktuálne ťa trénuje azda najväčšia slovenská legenda MMA. V čom je Attila Végh ako tréner výnimočný a ako ste sa dali dokopy?

On je výnimočný tým, že dokázal v tomto športe veľmi veľa. Nemal zo začiatku v podstate nič a tú cestu si musel vypracovať sám. A aj napriek tomu, že je teraz z neho úspešný človek, ostal taký istý, ako keď ním nebol. Som rád, že moja cesta viedla práve k nemu, pretože má najväčšie skúsenosti, ktoré mi postupne predáva či už v MMA alebo aj v živote. Vie ma usmerniť tým správnym smerom.  

Spoznali sme sa tak, že ked som netrénoval ešte pod jeho krídlami, tak môj bývalý tréner ho oslovil, či by sme sem-tam nemohli za ním vycestovať na tréningy. To bol prvý kontakt a po čase som dostal ponuku trénovať pod ním v klube SpartakusFightGym v Trnave. To bolo ešte v roku 2017.

Aké máš pocity ohľadom toho, že si pred svojím premiérovým zápasom v UFC nenavážil?

Pocity samozrejme nemám dobré. Som sklamaný z toho, že sa mi to nepodarilo, ale robili sme s mojím tímom maximum pre to, aby som tú váhu spravil. Určite to neurobilo dobrý dojdem na môj debut, ale som rád, že to zápas a jeho výsledok aspoň z časti napravil.

Rozprával si sa už niekedy osobne s Danom Whiteom? Ak áno, o čom a ak nie, čo by si mu chcel povedať?

Nemal som ešte možnosť rozprávať sa s ním. Jediný kontakt s ním bol na vážení, kde som si s ním podal ruku. A keby som mal možnosť porozprávať sa s ním, tak by som mu povedal len toľko, že nech si ma dobre zapamätá a nech si dobre zapamätá aj Slovensko, pretože som sa tam neprišiel len zúčastniť, ale chcem podať v zápasoch kvalitné výkony a postupne sa prepracovať na tie najvyššie priečky.

Máš naplánovaný svoj ďalší fight v UFC? Alebo takto – si v komunikácii ohľadom tvojej budúcnosti v tejto organizácii? 

Sme v komunikácii, konkrétne ešte zápas naplánovaný nemám, no všetko smeruje k tomu, aby tento rok ešte jeden zápas bol. Tak uvidíme, ako sa to vyvinie, ale verím že ešte tento rok šancu zápasiť dostanem, pretože som hladný po zápasoch.

Lajoš, ďakujeme za rozhovor a prajeme všetko dobré.

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Šesť otázok