Sledujte nás

Futbal

Viac než 300-tisíc eur denne? Pozrite si absurdity najlepšie platených futbalistov

Najlepšie platení futbalisti súčasnosti zarábajú pre bežných obyvateľov planéty Zem nepredstaviteľné peniaze.

Viac než 300 tisíc eur denne? Pozrite si absurdity najlepšie platených futbalistov, Messi
Foto: SITA/Cesar Manso/Pool via AP

Vo futbale sa točia také finančné čiastky, ktorých hodnota sa často rovná či dokonca prevyšuje rozpočty menších štátov.

Najlepšie platení futbalisti súčasnosti zarábajú pre bežných obyvateľov planéty Zem nepredstaviteľné peniaze. Poďme si to však rozmeniť na drobné. Každopádne, vítam aj kolektív.

Na Slovensku je možnosť zarobiť si v roku 2020 v priemere cca 1163 eurokoruniek, zatiaľ čo v takom Švajčiarsku je to za rovnakých podmienok po zdanení takmer 5 500 €. A teraz na futbalovú nôtu. 65 476 a nejaké centy na žuvačky. Toľko si DENNE zarobí ešte len desiaty najlepšie zarábajúci futbalista v roku 2020, brankár David De Gea z Manchestru United. Ročne si španielsky futbalista zarobí 22 miliónov eur. Na kávu bude.

Keď sa presunieme do stredu zoznamu, ktorý koncom septembra 2020 rozpracoval časopis Forbes (známy aj zo stánkov či Instagramov mladých finančných poradcov). Na mieste číslo päť sa nachádza známy egyptský reprezentant Mohamed Salah. Hviezda Liverpoolu a viacerých reklám si ročne spolu za všetky príjmy zarobí pekných 30 miliónov eur. Dva a pól mega mesačne? Zastavuje mi chodenie…

A aby sme nefutbalových priaznivcov BROsportu neodohnali, poďme to zakončiť tým najlepším z najlepšieho. Kto iný si môže dovoliť zarábať najviac zo všetkých, ak nie Martin Jakube… teda Lionel Messi. Ikona na aj mimo ihriska. Futbalový autista, držiteľ mnohých rekordov a majiteľ desiatok trofejí. Zárobok? 103 miliónov eur ročne, priatelia. A že koho je tých 300 litrov denne z názvu? Presne tak. Leo si vďaka lukratívnej zmluve v Barcelone a ďalším spoluprácam prilepšil v končiacom sa roku najlepšie. Timo, si predstav, že máš skoro 13 tisíc eur / hodina. Nemám. Hovorím, len si predstav (Stew diki za joke).

Je viem, mnoho z nás ohŕňa nosom, že za čo to vlastne dostávajú atď. Nielenže nesúhlasím, ale ešte k tomu mám aj opačný názor. Šport je biznis, poprieť to je ako popierať hlúposť vo poslaneckom klube Š. Harabeana. Asi toľko k tomu. Tešme sa z maličkostí a užívajme si futbal. Kým sa dá.

Držte sa, kolektív.

Zdroje: Minimalnamzda.sk, Forbes.com

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Futbal