Sledujte nás

Futbal

Mönchengladbach – Dortmund: Excelentná bitka dvoch Borussií

Súboj dvoch Borussií nielen o body, ale aj rešpekt. A viete vôbec, čo znamená slovo Borussia?

Borussia Dortmund - Haaland
Foto: SITA/AP Photo/Martin Meissner, Pool

Piatkový program v nemeckej futbalovej hitparáde sľubuje zápas o všetko. Teda aspoň o body, to nateraz bohato stačí. Pozdravujem kolektív.

Len málokto vie, že pojem Borussia je v preloženom význame latinský preklad Pruska, pričom aj ja som musel v tejto veci pogoogliť. Fčeličky z Dortmundu veľmi dobre vedia, že na rešpektované a v ich prípade i nesmierne potrebné tri body stačí vystrčiť žihadlo možno i len raz ale v tú správnu chvíľu. Možnosťou číslo dva je aj príbeh o tom, ako Žriebätá z čiernobielej len dvakrát zamietli chvostom a bolo po zápase.

Dortmund síce stráca potrebné body, no po Favreho odchode sú jeho šance na titul od Bundesligy až po Čempijnslíg i tak furt vyššie. Lebo Favre vie zaujať, nie udržať. Haaland potrebuje dostať dobrú loptu a Sancho dobrý pass, potom môže Gladbach aj s Lacim Bénesom odcválať už po polčase.

Na strane druhej, futbalový Elon Musk aka Marco Rose vie svoj káder naprogramovať tak, že obrana naplno a útok ešte silnejšie, pričom Alassane Plea je hotový útočník, a k tomu ešte aj hrotový. Kurzovo 3,22 na domáci Gladbach a 2,21 na BVB – názor si urobte a osoľte podľa chuti. Kvalita pretavená na ihriskovú radosť a poctivý dynamický futbal, toto sú veci, ktoré v slovenskej lige asi nikdy neuvidím. Preto pred víkendom ladíme Alemánov.

A keď furt neviete, či sa dať očkovať, povedzte si, čo by asi urobila Michelle Pfeizer.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Futbal