Sledujte nás

Ostatné športy

Trekovali sme Afrikou, Uganda (2016)

V krajine, ktorú Churchil svojho času nazval perlou Afriky, sa rozpráva 40-mi jazykmi, lingua franca ostáva angličtina – rôznych úrovní, končiacich tou „Uganda ingliš“.

Trekovali sme Afrikou, Uganda (2016)

Jedna z najchudobnejších krajín sveta, zabudnite na architektúru, pamiatky i šunky na pláži. Z 30-ich miliónov obyvateľov je 50% detí do 14 rokov, 80% ľudí pracuje v poľnohospodárstve, hlavne v okolí Viktoriinho jazera.

V krajine, ktorú Churchil svojho času nazval perlou Afriky (do r. 1962 bola britským protektorátom), sa rozpráva 40-mi jazykmi, lingua franca ostáva angličtina – rôznych úrovní, končiacich tou „Uganda ingliš“. Hello sa povie hujambo, na bieleho turistu na ulici miestni bez pejoratívneho nádychu zakričia muzungu /plurál wazungu/.

Jedlo je senzácia, hnačky pre wazungov bežnosť. Hlavné mesto Kampala, zároveň jediné „city“ v krajine. Homosexualita ilegálna, ak ste gay, forget – various studies have shown that one of the worst places in the world to be homosexual is Uganda. Pravdepodobne najväčší exportér banánov na svete. Dis iz riel Afrika.

So všetkým, čo si viete a hlavne neviete predstaviť.

Zdroj: triper.sk

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Ostatné športy