Sledujte nás

Futbal

Debata pred Ruskom: Vzkriesenie alebo ďalšia reprezentačná hanba?

Nadišiel čas posledného zápasu v tomto reprezentačnom bloku, nadišiel čas, aby naši oči prestali plakať a svoj pohľad upreli na krajšie zajtrajšky.

Greguš v zápase Slovensko - Malta
Foto: futbalsfz.sk

Konečne je to tu. Páni bratia, drahé sestry, dočkali sme sa. Nadišiel čas posledného zápasu v tomto reprezentačnom bloku, nadišiel čas, aby naše oči prestali plakať a svoj pohľad upreli na krajšie zajtrajšky a hlavne krajšie víkendy v znamení klubového futbalu. Vitajte.

Peťo

Zišli sme sa tu dnes s kolegom za cieľom pomudrovať o poslednom zápase zostrelených slovenských Sokolov, ktorí svojou hernou fazónou, chtíčom a nápaditosťou pripomínajú muriňove sliepky. Na lavičke. A v chladiacom boxe miestneho supermarketu v akciovej cene. Názorov odborníkov, ale aj skutočných odborníkov z radov obyčajného plebsu, už bolo za posledný týždeň na internetoch zavesených habadej, a tak si ich len v krátkosti zhrňme: tešíme sa na zraz, sme v dobre forme, pripravíme sa na Euro a zabojujeme o Katar. Dali sme do toho všetko, nevyšlo to. Prespali sme prvý polčas, ale ten druhý sme zvládli.

Ok, schválne som vynechal pozitívne veci, teda jednu vetu. Všeobecne o reprezentácii platí to, že tam sa už neučíte hrať futbal. Keď tam ste, tak ho hrať viete. Alebo ho nehráte a sedíte na dobre platenom mieste na lavičke niekde v západnej Európe, viď naši Sokoli. Bohužiaľ, za tie dva dni od blamáže s Maltou sa toho veľa nezmenilo, akurát sa k mužstvu vrátil Duda a Pekarík, ktorí sa zahrali na stratených v Európe, aby im zamestnávateľ povedal, že sa môžu opäť vrátiť na Slovensko. Na otočku. S nimi neprišiel Laci Benes, pretože sa vraj cíti unavený. Ta jak by ňe (pozn. red., ide o autorov subjektívny názor, ktorý sa zrodil v jeho gebuli).

Tiež by som mohol ofakať taký zraz, kde si dám výlet na Cyprus, ani sa nerozcvičím, pozerám, ako sa po ihrisku motkajú a zavadzajú kamaráti z mokrej štvrte za veľkou mlákou a vrátim sa späť do Nemecka, aby som si na druhý deň dal zase cestu na Slovensko. Na zápas s Ruskom, lídrom skupiny, a to aj v tom prípade, že som proti Cypru nedostal ani minútu. Tiež by som bol oficiálne unavený (opakujeme, je to len subjektívny názor).

Hráme proti zbornej a vraj proti favoritom vieme zahrať. To možno vieme, ale chlapci si tak pokakali štart kvalifikácie, že vlastne skončili skôr, ako začali. A možno je to dobré a Pišta možno skúsi postaviť mladých nech sa učia. Kedy inokedy keď nie v už stratenej kvalifikácií? Jedine na EURO, ale to by si nedovolil ani Jogi Löw. Dnes to tipujem na 0:2 pre ZSS.. teda Rusko.

Timo

Ako správny pisateľ som si pred tvorbou týchto riadkov pozrel tlačovku Štefana Tarkoviča s Ondrejom Dudom, že reku aby som si rozšíril obzory. Pozerať som ju pozeral, ale pomedzi prázdne frázy bez nejakej hlbšej myšlienky o snahe slovenských reprezentantov zvrátiť almost dojebabranú kvalifikáciu mi utkveli v pamäti dve konkrétne momenty. Náš tréner, z ktorého mam pocit, že aj na otázku ohľadom počasia by odpovedal, že nebude vynášať správy z kabíny, zvestoval vety typu: „K tomu sa budem neskôr vyjadriť vedieť,“ alebo perfektnú takticko-prepracovanú a futbalovo oceňovanú frázu „Zápas začína na 0:0.“ Jedno šťastie, že slovosled nie je povinnosťou reprezentačného úspechu. 

Slovensko hralo v ostatných 180 minútach taký antifutbal, že by ich kus potrápili i Vaniškovce. Čo sa týka zostavy a selekcie hráčov, naberám pocit, že Tarkovič & band strieľajú naslepo a s presnosťou jak Paja Fialková v dolných Kórejoch. Keď nepomôže taktika, pomôže tzv. individual brilliance (súdruh učiteľ Stew vám potom preloží). Pekarík a Duda sú späť a vďakabohu za nich. A že kritika na Bénesa? Byť na jeho mieste, repre si na pol roka prepnem na odkazovač. Darmo teraz špekulovať o otvorenejšej hre smerom dopredu. Dvakrát sme mohli, teraz musíme.

Rusko prichádza ako dovedna neporazený líder kvalifikačnej skupiny v hernej i mentálnej pohode pripravené ukončiť aktuálny reprezentačný termín s plným počtom možných bodov. Slovensko má hráčov na to, aby sme išli na MS, ale či na to má aj zodpovedných ľudí dookola, to neviem. Inými slovami – Ďuriš, Mak a Rusnák určite nie sú mená, ktoré by v tejto dobe vedeli národnému tímu akokoľvek pomôcť.

Hrajme tak, aby sme po zápase nemuseli mať oči zakryté jak Rusko, veď viete čo myslím. Dáme gól, na viac sa vzhľadom na naše výkony nezmôžem.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Futbal