Sledujte nás

Futbal

Debata po Rusku: Konečne…

Pozdravujeme kolektív pri zhrnutí našej prvej kvalifikačnej výhry nad favorizovaným Ruskom.

Hubočan v zápase Slovensko - Rusko, kvalifikácia na MS 2022
Foto: futbalsfz.sk

Pozdravujem kolektív pri zhrnutí našej prvej kvalifikačnej výhry nad favorizovaným Ruskom. 

Peťo

Ešte 8 minút pred výkonom, keď som zbačil zostavu, tak som si chytil hlavu. Ale tréner Tarkovič asi vedel, čo robí, hoci ja a 98% Slovače by to zrobili inak. Pýtam sa ale, či sa takto nedalo bojovať aj proti koptakom z Cypru a šmatlakom z Malty? Dalo by sa a určite sa malo. Mohlo z toho byť 7 bodov a pri dobrej konštelácii hviezd na cyperskej oblohe pokojne aj 9. Ale buďme radi aj za tých 5, čo máme, lebo nemuseli byť ani tie a pri tých výkonoch z minulého týždňa, tam nemusel byť bod žiaden. Buďme radi, stále žijeme. Ďalej máme Slovinsko a Chorvátsko, teda jadranské peklo. Neznam, či také zápasy zvládneme s hráčmi z lavičiek klubov, hlavne keď obe mužstvá už nečakane stratili body v prvých zápasoch.

Dobrá správa je, že Koscelník sa v reprezentácií osvedčil a nebál by som sa mu dávať šancu aj v ďalších zápasoch. To isté Hromada. Chlapci paráda. Robko Mak dal gól, všetko dobre, pekné ale vyjadrenia po zápase, že im nikto nefandí a majú veľa neprajníkov doma. Chlape, sa zobuď. V Maďarsku nehráš, v repre nebiruješ po 60. minútach a pochoduješ pri vytláčaní obrany. Každý stopér od 3. ligy nižšie by ťa rozniesol v zuboch a zavinšoval pestrejšie jak zborovskí spoluobčania na Troch kráľov.

Jedna hlastovička Škriniara ešte postup nerobí, ešte tu je veľa roboty. Reprezentačná prestávka sa končí a nakoniec to možno ani nie je také zlé, ako by sa po dvoch zápasoch zdalo. Hoši, buďte rádi že to je za náma…

PS: Tri body za ten Sputnik vymenené neboli. Ostáva fakt len Zakarpatsko.

Timo

Tretí zápas, tretia verzia základnej zostavy a moje tretie dúfanie v to, že futbal na Slovensku ešte nepovedal posledné slovo. Bero či Suslov na lavičke síce nepotešili, ale zas potešilo nasadenie Schranza a Kuba Hromadu. Zápas sme minimálne v prvom polčase odohrali s pokorou ale pozor, nie s rešpektom. Hrali sme odvážnejšie aj súdržnejšie ako v ostatných dvoch kixoch. Makovi vyšiel konečne poriadny center a Milan Škriniar potvrdil svoju celkovú kvalitu obrancu svetovej kvality. A taktiež hráči, ktorí ho mali brániť, sa pri rohovom kope bránili navzájom.

Keď nám rodený a pravý ruský comrade, Mário Fernandés, strelil vyrovnávajúci gól, popravde som sa začal obávať zvyšku zápasu. Slováci sa ale nezlomili a nedovolili Rusku naskočiť na zápasového koňa. Naopak, dali sme rýchly gól na 2:1, pri ktorom Marcel Merčiak stratil asi tak 60% hlasovej kapacity. Mak si to pripravil, no nepripisoval by som to ako jeho brilantnú kľučku à la Robben. Je krídelník a tí podobné veci robia. Chválabohu, že táto vyšla a znamenala pre nás oveľa viac, než tri body a nádej v skupine. Silneli hlasy, že sme odohrali perfektný brutálny zápas na úrovni a je asi len moja chyba, že po rokoch sa snažím vidieť vo futbale všetko veľmi komplikovane. Slováci nechali na ihrisku srdce a hrali sme naozaj nad možnosti aktuálnej formy a mentálneho nastavenia, no nebol to zas ani ruský zápas snov.

Čo ma ale odrovnalo, bola magická ceruzka po zápase. Vážim si všetkých expertov a expetrov, no aby pán držiac mikrofón jak Šindlerová v Superster 2004 bol 15 sekunúd ticho a potom nechal bežať akciu s minimalistickým, no o to viac úderným komentárom, že „pekná lopta do priestoru……a čerešňou je gól.“ Aha ta už hneď viem, že čo abo jak. Písali sme si s Peťom, že čerešňičkou, ehm či vlastne čerešňou akcie bol gól. ČI ČI ČI?! To je veľká vec, či či či.

Z domáceho štúdia T&P sa s vami nateraz lúčime až dovtedy, kým Stefgan Largovinč opäť nezvolá stretnutie vysedávačov na lavičke s mladými puškami vo forme.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal