Sledujte nás

Futbal

Debata o Lige majstrov: Utorkový špeciál

Šunky a šalátu sa človek prežerie, ale pri Lige majstrov to nehrozí. Pred nami sú prvé zápasy štvrťfinále.

Súboj Ramos vs. Salah
Foto: bleacherreport.com

Reprezentačná tragédia a s nimi spojené tragikomické ceruzkové rozbory z estévéčky sú už chvalabohu minulosťou a všetci futbaloví kožmejkeri si vydýchli s príchodom víkendu, kedy nás klubový futbal opäť zásobil kvalitným veľkonočným matrošom.

Šunky a šalátu sa človek prežerie, ale pri Lige majstrov to nehrozí. Pred nami sú prvé zápasy štvrťfinále a my sa dnes všetkými pseudoodborníckymi dioptriami pozrieme na prvé dve čerešne (pozdravujem analytika zo štúdia RTVS) štvrťfinálového programu. Naj še pači, drahí veriaci.

Manchester City – Borussia Dortmund

Peťo

City hrá v takej pohode, že ich dokáže rozhodiť iba solšerov United, teda tak ako asi každého fanúšika futbalu. Dnes už vieme, od ďalšej sezóny bude Guardiolova ekipa bez Kuna aj bez Aguera, a teda ak si nesplašia do svojich radov Haalanda za 150 mega, budú nútení hrať systémom s falošnou deviatkou. Alebo s Gabrielom Jesusom. Ten pokiaľ nevstal ako jeho menovec pred 2000 rokmi, tak to Pep bude hrať na tú faloš.

Každopádne, v súčasnej forme City je úplne jedno, ktorá Borussia sa pred nich postaví. Zvalcujú ju tak či onak. Navyše, Haaland nedal gól v posledných ŠTYROCH zápasoch a to je či či či veľká vec, ktorú nepamätá ani synonymum studne informácií Marcel M. Dalo by sa na jednej strane veriť tomu, že Borussia prekvapí, ale City nechýba ani jeden hráč zostavy a nemyslím si, že by v dvoch zápasoch herne neprechcali trápiacu sa Borussiu.

Večer to tipujem na 3:1 s jedným Ilkayovým a jedným Erlingovým gólom.

Timo

V mojej nepísanej ústave futbalovej nelogiky zvykne platiť, že vyraďovacie zápasy v Lige majstrov len minimálne odzrkadľujú ligové pozície súperov. Ako však všetko na švece, aj toto má svoje výnimky. Manchester City by totiž v roku 2021 vyhral nad Dortmundom, aj keby boli Žltí na čele Bundesligy a Pepovci na desiatke. Almost potvrdený majster spoza Lamanč má taký squad depth, že na Dortmund by v dvojzápase stačila aj lavička. Na Skajblúz by dnes trebalo aspoň päť Haalandov a hlavne obranu, ktorá na ihrisku výkonom ubráni viac než len svoj i tak vysoký plat.

Dortmund vybehne s vedomím, že už nemajú čo stratiť. Nesúhlasím. Nemať čo stratiť a k tomu dostať na Etihad kefu je určite horšie. Dnes to bude o dva góly a jeden z toho dá obranca. Asi.

Real Madrid – Liverpool

Peťo

Liverpoolu sa konečne vyprázdňuje maródka, Fabinho sa posunul do zálohy a z Arsenalu spravil kómu Jota. Na strane Realu začal trénovať Hazard a teda je čas na ďalšie zranenie, Ramos sa pre istotu zranil pri trénovaní po rekordnom zápase v repre, kde nastúpil na posledných 10 minút. Hej. Seriózne. Keď si raz dilino, tak s tým nespravíš nič.

Správa o Ramosovom zranení a jeho absencií (asi) v oboch zápasoch určite potešila Salaha. Ten sa ale nemusí báť, do hry sa vracia po kartách Casemiro, takže ten sa bude môcť do sýtosti vyblázniť. #prayforSalah

Hneď po žrebe som prehlásil, že ak by mohli z tohto dvojzápasu vypadnúť obaja, tak určite vypadnú. Po víkende by som favorizoval na postup červených, no Zidane stále vedel Modriča a spol. pripraviť na takéto zápasy a len málokedy mužstvo sklamalo. Uvidíme večer, no tipujem 1:1 so strelcami Karimom (kto iný tam vie dať gól?) a Mohamedom.

Timo

Keby môžem ísť na pivo, jedno beriem kolegovi len za myšlienku, že keby môžu títo obaja vypadnúť naraz, bolo by tomu tak. Real Madrid v dnešnom rozpoložení desí akurát tak sám seba, pričom Maxo Allegri si podľa BardejovskaSvidnicka musel kvôli otravovaniu zmeniť číslo. Zidane má počas zápasov taký mrzký výraz, akoby ani nevedel, že ktorá bije. A tak presne vidím hru Realu ja. Benzema vie dávať góly a Modrič ešte dokáže čo to prihrať. Kým sa táto platňa na totálku neobohrá, Real má istú šancu na úspechy. Vraj Hazard nehrá, dobré pre neho kks. Ramos off? Načo? Presne tak, ani ja neviem načo.

Na druhej strane Liverpool, ktorého problémy v domácom prostredí sa postupne zamotávajú jak hlavy zelených po otázke, čo budú robiť s hodinou naviac pri zmene času. Kloppo na to má všetko okrem Virgila a to môže byť setsakramentské okrem.

Liverpool dá v utorok gól.

S pozdravom a odkazom, že lepšie šoférovať s Daewoom Ticom jak s Diplomaticom, sa s vami na dnes lúčim, drahý kolektív.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Futbal