Sledujte nás

Volejbal

Niekto o titule sníva, niekto ich má sedem. Spovedáme Petra Kašpera (rozhovor)

Vyspovedali sme novopečeného slovenského rekordéra v počte majstrovských titulov. Na naše otázky odpovedá Peter Kašper.

Peter Kašper - rozhovor
Foto: vkspartak.sk

Volejbalová extraliga spoznala tento týždeň svojho víťaza v sezóne 2020/2021, svoj prvý historický titul si vybojoval klub Rieker UJS Komárno, keď vo finálovej sérii zdolal TJ Spartak Myjava 3:1 na zápasy. V drese zlatých medailistov búchal úspešne do žltomodrej gule aj bardejovský rodák Peter Kašper.

Majstrovský titul v rodnej krajine je sen mnohých športovcov. Pre veľkú väčšinu v rovine snívania aj zostane. A niekto, ako Peťo, ich má SEDEM! A nikto iný ich nemá viac! V ére samostatného Slovenska sa na túto métu dostali ešte traja hráči – Marek Kardoš (súčasný tréner reprezentácie mužov), Marián Vavrek (ďalší rodený Bardejovčan, začína to byť nuda) a Matej Kubš (súčasný Peťov spoluhráč). Tak sme sa rozhodli novopečeného rekordéra trochu vyspovedať.

Iste si si bol vedomý toho, že ak získate titul, zapíšeš sa medzi elitných rekordérov. Vedel si ale, že budeš „až“ druhý Bardejovčan? 🙂

Popravde, až keď sme postúpili do finále, tak mi to novinári povedali, že s Matejom môžeme ziskom titulu dobehnúť dvoch hráčov. Tak som si to vyhľadal a zistil, že je to tak. A vtedy som videl, že Marián Vavrek je tam. To, že som až druhý Bardejovčan, mi nevadí, práve naopak, som šťastný, že zo štyroch najúspešnejších je polovica Bardejovčanov.

Ako chutí / vonia siedmy titul? Ak by si váhal s odpoveďou, tu sú možnosti šité na mieru pre teba: a) ako ostrý maďarský guľáš  b) ako pampersky  c) ako makrónky (Pozn.: Peťo je expert na pečenie makróniek.)

Siedmy titul chutí ako pravý maďarský guľáš a vonia ako plienky. Chutí preto tak, lebo v Komárne som spoznal tých najlepších „maďarských“ kamarátov a vonia ako plienky, lebo celý volejbalový rok ma denno-denne sprevádza vôňa plienok môjho synčeka.

Prečo vyhralo práve Komárno?

Komárno, respektíve ľudia, ktorí okolo klubu pracujú, si titul zaslúžia. Vyhrali sme, lebo sme mali vyskladané kvalitné a hlavne skúsené družstvo a víťaznú formu sme si vedeli načasovať veľmi dobre.

Čo hovoríš na titul bez divákov?

Veľmi mi chýbali diváci, či už počas zápasov, ako aj na konci, keď sme zdvíhali pohár. Bolo to smutné a divné prísť do prázdnej haly a jediné povzbudenie bolo z lavičky od spoluhráčov, čo momentálne nehrali. Myslím, že dve smutné sezóny stačili a snáď ďalší ročník sa začne opäť s fanúšikmi.

Humenský (3x), bratislavský, nitriansky (2x) či komárňanský titul?

Každý titul je pre mňa cenný, lebo je to cca pol roka tvrdej dennodennej práce. Najpamätnejší určite ostane prvý humenský, to je ako prvá pusa – nezabudneš nikdy. A ešte prvý nitriansky, keďže som tam mal pozíciu kapitána a prvý som siahol na trofej a zdvihol ju nad hlavu.

Koľko titulov máš ešte v pláne?

Minimálne osem by som chcel, aby som bol v štatistike najúspešnejší. 🙂 Ale nie, ťažko povedať, čo bude po sezóne, v najbližších dňoch budem komunikovať s klubom o tom, či budeme ďalej spolupracovať a od toho sa budú odvíjať ďalšie moje cesty.

Peťo, veľká vďaka za čas a odpovede, prajeme ešte veľa zdravia a radosti zo športu aj zo života.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Volejbal