Sledujte nás

Volejbal

Roman Ondrušek hlavným trénerom v najvyššej francúzskej lige

Bývalý úspešný slovenský volejbalový reprezentant Roman Ondrušek bude od budúcej sezóny hlavným trénerom aktuálne štvrtého tímu najvyššej francúzskej súťaže Cambrai Volley.

Roman Ondrušek - volejbal
Foto: svf.sk

Bývalý úspešný slovenský volejbalový reprezentant Roman Ondrušek bude od budúcej sezóny hlavným trénerom aktuálne štvrtého tímu najvyššej francúzskej súťaže Cambrai Volley.

Na dnešnej tlačovej konferencii to oficiálne oznámili predstavitelia klubu. Bardejovský rodák pôsobí v klube na severe Francúzska už 9 rokov – najprv dve sezóny ako hráč A-mužstva, následne ako hrajúci tréner rezervy, tréner mládeže a v sezónach 2016/17 a 2017/18 aj ako asistent pri A-čku. S B-tímom postúpil z piatej do tretej najvyššej súťaže (vo Francúzsku je až osem mužských ligových súťaží). Veľké uznanie si vyslúžil aj dvojnásobným postupom na finálový turnaj vo francúzskom pohári hráčov do 20 rokov, kde sa s družstvom zloženým výlučne z vlastných odchovancov prebojoval spomedzi viac ako 100 klubov medzi najlepších osem. Za kvalitnú a systematickú prácu si získal dôveru vedenia klubu a prišlo ocenenie v podobe veľkej ponuky.

Čo hovorí Roman na výzvu, ktorá ho čaká?: „Je to samozrejme obrovský krok v mojej trénerskej kariére. Veľmi si vážim dôveru, ktorú mi vedenie klubu dalo. Na novú výzvu sa veľmi teším a ako vždy dám do toho všetko moje odhodlanie. Čo sa týka cieľov mužstva Cambrai, má najmenší budget v lige. Takže napriek prekvapivým a fantastickým výsledkom ako tohtoročný nováčik, prvoradé bude udržať sa v najvyššej súťaži. Všetko naviac bude obrovské plus. Liga je veľmi vyrovnaná. Ako môže mužstvo skončiť v prvej päťke, tak môže vypadnúť. Momentálne medzi 3. a 11. miestom v tabuľke je rozdiel dvoch víťazstiev.“

Krajina galského kohúta patrí vo volejbale k absolútnej svetovej špičke (majstri Európy 2015, víťazi Svetovej ligy 2015 a 2017), aktuálne jej vo svetovom rebríčku patrí 6. miesto. Romanovi, ktorý je aj autorom niekoľkých článkov na našom webe, gratulujeme a v obrovskej konkurencii mu budeme držať palce.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Volejbal