Sledujte nás

Ženský kútik

Kauza módnych dní

Na móle bratislavských módnych dní sa objavila aj kolekcia návrhárky pre plnšie dámy. V zázname sa však táto časť vystrihla a kolekcia plus size sa na obrazovky nedostala.

No nedá mi nevyjadriť sa k tomu. Hlavne preto, že „hlásam“ vzájomnú toleranciu toho, že každý sme iný a nikto nie je dokonalý.

Kauza v skratke: Na móle bratislavských módnych dní sa objavila aj kolekcia návrhárky pre plnšie dámy. Nádherné róby, nádherné plus size modelky krv a mlieko, krásne upravené, naozaj veľmi vkusné.  V zázname sa však táto časť vystrihla a kolekcia plus size sa na obrazovky nedostala.

Jedna z modeliek, ktorá bola takto vystrihnutá dokonca na svojom instagrame napísala, ako na nich nemenovaná pani organizátorka zazerala a nazvala ju TOTO!

Ako fakt toto? Dnes, keď už celý svet pochopil, že modelky nemusia vyzerať len ako vešiaky na šaty? Naozaj má byť cieľovou skupinou módnych návrhárov len modelka s anorektickým BMI?

Podľa reakcie ľudí našťastie nie a z celej tejto kauzy sa vykľul celkom pekný škandál, na ktorý už s odmietnutím reagovalo aj mnoho známych tvárí. Všetci rozumne zmýšľajúci ľudia sa zhodujú v tom, že toto je pre dievčatá a ženy smernica do anorektického či bulimického pekla. Dnes každý chápe, aké príšerne ťažké je dostať sa z dna akejkoľvek poruchy príjmu potravy znova do zdravého života a že mnoho ľudí to  bohužiaľ  ani nezvládne.

 No napriek tomu sa stávajú takéto veci, kedy vplyvní ľudia takýmto primitívnym spôsobom dávajú najavo svoju plytkosť a povrchnosť a dovolím si tvrdiť, že tým pádom majú na svedomí kopu dievčat a žien. Lebo im týmto vravia, že iba ak budú štíhle, budú krásne a môžu niečo dosiahnuť.

A ak sú ešte vo veku, kedy sa iba hľadajú, môžu pod tlakom kultu krásy a štíhlosti prísť definitívne o zdravie a krásu, narušia si cyklus, neraz prídu aj o plodnosť.

Celé toto by som natvrdo nazvala diskrimináciou, milá pani R. Po svete nechodia len štíhle dokonalé krásky, ktoré sa nám snažíte strkať pod nos, oveľa viac je nás takých, ktoré sme nedokonalé, plnšie viac či menej, s riedkymi vlasmi či veľkým nosom.

Našťastie  sa už rúca aj dokonalosť insta-sveta. Mnoho modeliek ukazuje, ako instafotky klamú, že celé je to len jedna veľká póza, ktorá má vyvolať dojem dokonalosti. A okrem toho sa to tam NAŠŤASTIE začalo hemžiť aj mladými ženami, ktoré sa pozviechali z porúch príjmu potravy, pribrali , zamilovali sa do svojho nového zdravšieho JA a učia aj svojich followerov, aby ľúbili samých seba takí, akí sú.

Milé dievčatá a ženy a všetci, ktorých sa to týka, cieľom tohto článku nie je obhajoba nadváhy. Jeho cieľom bolo poukázať na povrchnosť sveta a túžby po (neexistujúcej) dokonalej kráse. Prioritnou túžbou človeka by malo byť zdravie fyzické i psychické a radosť zo života. A tú nám veru neprinesie ani záchvatové prejedanie, ale ani tri šalátové listy zapité minerálkou.

Pohyb, dobrá strava a čerstvý vzduch sú dobrým základom pre radosť  zo života a fit pocit. Ale netreba to hrotiť a rúcať sa pre svoje nedostatky. A aby som nezabudla, tolerovať si nedostatky navzájom, neubližovať sebe ani iným nenávistnými slovami, ktoré môžu tak veľmi ublížiť a dať toho druhého dole, že si to ani neviete predstaviť.

Snažme sa hlavne byť v pohode a nezabúdajme na to, že všetky ženy sú krásne, sú len muži bez fantázie… 

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Ženský kútik