Sledujte nás

Futbal

Nezmysel po slovensky? Reprezentácia bez Matúša Bera

Tréner futbalovej reprezentácie zverejnil konečný menoslov 26 hrdinov, ktorí v našich farbách zabojujú na EURO. A Matúš Bero tam nie je.

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie zverejnil v týždni konečný menoslov 26 hrdinov, ktorí v našich farbách zabojujú na sviatku Majstrovstiev Európy. Mám na to vyhradený názor, ktorý je ako topánky veľkosti 41. Prečo? Lebo určite nesadne každému. Salutujem kolektívu.

Sokoli sa po prvotnej tréningovo-predčasno-kempovej nominácii dostali k záverečnej formácii, ktorá o pár dní odletí do Petrohradu. Okej. Mať brankára z Premier League je privilégium modernej doby. Toto bokom, aspoň toto kks. Obrana má osem členov vrátane kalibrov jak Denis Vavro, ale o tom bolo už minule. Na to už nemám čas. Ani chuť. Ani klávesnicu. Keď ale onen stopér dokáže v jednom zápase na EURO získať dva lopty a vyhrať aspoň dva vzdušné súboje, zakričím z balkónu že VOLÍM FICA VY SLNIEČKÁRE. Presne jak povedal Alan Harper svojmu nie príliš bystrému synovi v Dva a pol chlapa: Za štvorku dolár, za jednotku auto, najlepšia investícia. Som na tom rovnako.

Potom prišlo k menoslovu do záložných radov. Viete, ja mám trpezlivosť za štyroch voličov Oľano a troch čakateľov na Sputnik, ale čo je veľa, to už dávno nie je málo. Zo širšieho zoznamu vypadol Matúš Bero. Poznáte ten feeling, kedy sa vám nechce veriť až tak, že necháte ústa v abecednej pozícii medzi N a P. Ja hej, ale teraz ho poznám v najnovšom update. Diki Bilgejc.

2478 minút. Štvrté miesto v holandskej Eredivisie. Asi najlepšia sezóna v kariére (potvrdené samotným Matúšom). Ale ideš domov ombre. Prečo? Lebo Konkurencia. Vieš komu hovor. Lobotka in da haus. Hráč bez formy, minutáže, dôvery. Ale Tarkowich to v ňom vidí. Neviem, kedy naposledy ste počuli najväčšiu volovinu v živote, ale ja som dnes jednu prečítal, tak sa podelím: „Uvedomujem si, že mu chýba zápasová prax. Ale Stano je pre mňa hráč, ktorý v prípade, že bude pravidelne hrávať, vie reprezentácii pomôcť,“ povedal tréner. Toto chce sprchu. Sakra studenú.

Nezmysel je niečo, čo nedáva zmysel (Timo for literatúre Nobel prajz). A toto nedáva vôbec nič. Matúš Bero je dynamický, odhodlaný, prispôsobivý, bojovný a hlavne vysoko kvalitný stredopoliar, ktorého najväčšia chyba aktuálne je to, že vlastní len slovenský pas. Hlavu hore chlape, si bombardér, ktorého nezastaví ani výsmech toho formátu. Hanba /a to už tretíkrát za 10 dní/. Nejde možno ani o to, že kto na ten turnaj ide, lebo to je samo o sebe šmišne. Ide o to, že Matúš Bero na ten turnaj nejde. Že vraj rozhodovala typológia. Ta ja som zvedavý na totu našu typológiu.

Lúčim sa s vami kolektív dúfajúc v to, že raz príde deň, kedy sa repre jak Slovensko nebude zbytočne hrať na veľa. One day.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal