Sledujte nás

Futbal

EURO 2020(1) Spoza piva: TOP 10 od každého

Štartuje EURO a preto nemôže chýbať ani úvodná slovná prietrž spoza piva. Nazdravie!

EURO 2020
Foto: SITA/AP Photo/Frank Augstei

Dočítal som sa, že prológ je úvodná časť spisu, ktorá má za úlohu uviesť drámu. Pri pohľade na nomináciu slovenských operencov, ktorej sa nedávno venoval kolega Timo, mi napadá len to, že to dráma určite bude. Tak určiteeeeee. Ale o tom potom. Vítam fanúšikov spoza piva, všetkých fanúšikov futbalu, fanúšikov futbalových klišé a rovanko fanúšikov trápneho humoru. Od toho sme tu a prinášame úvodnú slovnú prietrž futbalového sviatku starého kontinentu.

TOP 10 podľa reportéra ze štatlu Petera

Organizátorský masterpiece v podaní UEFA

Chaloši už neraz potvrdili, že v Nyone sedia veľkí srandisti. V roku 2020, kedy sa EURO malo konať pôvodne, sa plánovala velkolepá oslava futbalu naprieč celým kontinentom. Dvanásť hostitelských miest v dvanástich krajinách. Chlapci, to ste ale peknú broskyňovinu vymysleli. A to ste vtedy nevedeli o dajakom kovide, kovidpasoch, fajzroch a sputnikoch. Ani vizuálne. Okej, Sputnik ste možno registrovali (ale Rusi isto nie). Ale že tak tupo budete presadzovať tento pre fanúšikov debilný systém aj v takom čase aj nečase, tlieskam. Ak by ste to nevedeli, tak Anglicko sa ponúklo hostiť celý turnaj.

Systém turnaja

Systém s 24 účastníkmi, v šiestich skupinách po štyri kusy. Postupujú prví dvaja. A niektorí tretí. Ktorí? Na základe čoho? Že sa porovnávam so súpermi, s ktorými som nehral? Opäť tlieskam, hrá sa takto druhýkrát a tentokrát to nedávam ja ani vizuálne. Snáď sa čoskoro dočkáme turnaja so všetkými krajinami, bez kvalifikácie a bez debilných turnajových systémov. Neviem prečo vám nestačilo na taký kontinent 16 účastníkov.

Návraty veľkých

Poďme ale k samotným účastníkom. Spomeniem tri veľké mená, ktoré sa na turnaji vracajú do repre dresov. Müller, Hummels a Benzema. Prví dvaja dostali výpoveď po spackanom mundiale u súdruhov v Moskve, posledný ho dostal za to, že vraj pomáhal vydierať 150 cm vysokého spoluhráča. Francúzska ekipa by bola našlapaná aj bez neho, ale ako povedal sám Karim, nebudeš jazdiť na motokáre (Giroud), keď máš v garáži Ferrari (Karim). Keď dáš skoro všetky góly Realu za posledné dva roky, tak to možeš povedať. Východne od žabožrútov prišli na to, že vzadu, aj keď s Neuerom ale bez obrany, sú slabí jak Gambrinus desina a vpredu prišli na to, že fakt potrebujú toho jedného, čo vie z hovna upliesť bič. Vitajte späť chlapci, Jogi vás isto ponúkol šušňovou obloženou misou.

Severné Macedónsko

Za normálnych okolností by sa na turnaj nedostali. Ale jeden z debilných nápadov chlapcov z Nyonu nakoniec vystrelil celkom dobre a to tak, že sa na turnaj pozrie aj nejaký trpaslík. To, ako tam obstojí, už bude druhá vec, v tomto prípade možno bude úradovať storočný Goran Pandev a… a možno dá gól. To je asi tak všetko. Sokolíci by sa však mali na to pozerať s optimizmom, takéto kvalifikovanie nás bude čochvíľa čakať.

Ramos ostáva doma

Nabúchaš 180 zápasov za repre, máš 35 a si nejlepší obranca Španielska ale marodíš, lebo si debil, zmluvu nepodpíšeš, lebo si tiež debil a nakoniec nejdeš na EURO. Z mojho pohľadu len karma za to, že si debil. A trénerko možno nakoniec tiež pocíti karmu a vlastne bude rád, keď niekto za Španielsko nastúpi. Rozmohl se nám tady takový nešvar. #kovid

Stano Lobotka

Toto nepoberám. V tomto roku toho odohral toľko ako ja v okresním přeboru Brno venkov. Nula celých nula celých nula nula. Dop… A Vavro druhý. Nakoniec si do lopty ani nekopnú a budú všetci spokojní. #jesuisBero

Obrana Anglicka

Nominovať všetkých pravých obrancov čo nájdeš v Anglicku, myslím si, že tak znel rozkaz Geretha Južnejbrány. Vyzerá to tak, že hra Albionu sa bude tlačiť najmä cez pravú stranu. Ktovie, čo majú za lubom kujóni spoza prielivu. Isto ale budú chcieť doma vyhrať. A isto doma vyhoria. Prečo? Lebo pivo predpovedá, pivo vie, pivo neklame.

BLM

Kľaknúť, nekľaknúť? Anglicko kľakne, ale čo krajiny strednej Európy. Aká bude atmosféra v zápasoch Česka v Glasgowe a vo Wembley? Názor na hnutie BLM má každý svoj a fejsbukoví tréneri a špecialisti na všetko už isto žhavia konečky prstov, aby vyjadrili svoj názor.

Hokejoví tréneri sa menia na futbalových

Komu to prihrávaš? Kde to strieľaš? A dvesto nadávok k tomu. Lebo o tom to je. Človek s pivom v ruke a poctivým poldeckom bohorodičky v krčme alebo doma na gauči vie najlepšie, akú zostavu postaviť a ako hrať. A je to jedno, či sa hrá proti San Marínu, Česku alebo proti Španielsku. Mudrovanie spoza piva je zdraviu prospešnejšie ako čítanie fejsbukových komentárov. Odporúčajú dvaja z dvoch pisálkov Spoza piva.

Celkový víťaz, najlepší strelec

Ak si sa dostal až sem, gratulujem. Určite by si tu vybral iné veci, lebo aj ty si bod číslo 9. Koho teda tipujem na víťaza? Jednoznačne Francúzsko. No kto vie ako prejde skupinou smrti. A či či číííííí vôbec. Možno sa podarí južným susedom ozbíjať všetkých troch favoritov. Najlepší strelec? Nech je sranda trochu, Timo Werner.

TOP 10 od Tima Wernera ale s iným priezviskom

Na každý systém je protisystém?

Podobne ako pán double P som ostal mierne šoknutý z rozhodnutia, že na organizačnej veci sa nič meniť nebude. Hlavne, že v Slovakistane nemôžu mladí resp. ženy ani ligu dohrať a miesto finále Ligy majstrov a prekladalo na trikrát. Ale lietačky skrz ojrópu to neva. To vybeháme… no zas kto ako.

Teraz sa to ukáže

Všetky reprezentačné odhady/dohady/dohody sa blížia ku koncu. Na EURO sa neskúša a každá chyba bude dôkladne potrestaná či už ste SevMac alebo Franc. Presne tak, podčiarkujem aj našu reprezentáciu, ktorej súčasťou je často urazený tréner na verejnosť a hráči, ktorí by si pri lepšej časti sezóny nekopli ani v Cabaj Čápore. Doplatiť na to môžu aj iní. Anglikánci poslali na turnáment všetkých RB čo nosia v bugeľariku anglický passport, bo že vraj tak dobre. Však sa uvidí. Ale preto je futbal the best, lebo furt je o čom.

Čierny kôň EURO 2020

Za mňa bude najzaujímavejšie sledovať počiny dvoch menej favorizovaných reprezentácii. Turecko posiela na turnaj skvelý mišmaš hráčov, ktorí prežili skvelú sezónu a po xy rokoch majú možnosť niečo na repre úrovni dokázať. Veľa načrtne dnešný úvodný match proti talianskym buondžiornom. Dánsko je predmetom užšej európskej smotánky už nejaký ten piatok, no stále si držia výhodnú pozíciu – keby prehrali nevadí, ale keď čo to pohrajú – paráda.

Kto vlastne chýba?

Záverečné turnaje bývajú takým šourúmom aj výstaviskom pre najjagavejšie mená futbalovej planéty. O to viac škoda, že na tom európskom vydaní napokon nebude rovno plejáda mien, ktoré brázdia štatistiky najvyššej futbalovej hitparády. Či už problémy zranenia, nekvalifikovania sa alebo neselekcia trénera, na EURO 2020 nebude Erling Haaland, Virgil van Dijk, Trent Alexander-Arnold, Jan Oblak, Sergio Ramos, Donny van de Beek atď.

Kto vlastne chýba? Verzia repre

Zatiaľ čo po ostatné roky sa veľké záverečné turnaje konali bez známych reprezentácií, lebo to nedotiahli podľa predstáv, teraz šli excesy bokom. Napriek tomu, v rámci priestoru UEFA je škoda, že neuvidíme Srbsko, Slovinsko, Nórsko či Grékov. Ale tak je tam v prvom kade každý ten, ktorý si to odmakal alebo zaslúžil alebo zapla… HEJHEJ TICHO TU BUDE, TU SME NA EURE, MAJTE ÚCTU.

Timov tip na flop

Kandidátov asi viacero ale aj to hlavne z dôvodu rozloženia skupín, ktoré sú poväčšine nadupadné jak line up na Glastonbury. Keď sa bavíme o tých, čo sa od nich veľa čaká, tak napíšem asi že Španielsko. Príliš veľa freshmenov bez Ramosa je asi taký risk jak príliš veľa freshmenov bez Ramosa.

Timov tip na hop

Poskok smerom dopredu a predranie sa medzi debatovanejšie reprezentácie čaká podľa môjho skromného názoru Holanďanov/Rakúšanov. Néderlandi neboli na poslednom EURO ani MS a teraz musia od prvého tréningu zaradiť najvyšší výkonnostný stupeň, čo sa odrazí aj na ich zápasoch. Musí. Ósterajch má v kádri veľa super hráčov. Super myslím, že vždy bojujú na 120% a sú to team boys, žiadne indivindi parádičky. Alaba dá v skupine z priameho taký gól, že Perézovi s Kiskom ofinu odfúkne.

Vyhrať môže len jeden

Fráza ako z predhovoru na jednej televízii je pre mňa pasé. Trofej je istotne obrovská vec a získa ju ten najšikovnejší. Nebuďme sebeckí a nemyslime len na tých, ktorí vyhrajú titul. Majme na pamäti, že koľkým hráčom môže EURO reštartovať/rozbehnúť/dogabať klubové kariéry. Tešme sa na prestupy, ktoré sa skrz výkonov na turnaji skompletizujú. Tešme sa z hry každého jedného od Ukra po Nem. Ale vyhrajú Portugalci.

Tréner sem, tréner tam

Nehnevajte sa alebo vlastne robte čo uznáte za vhodné. Po konci hokejového ošiaľu a tisícok poznámok o našej hre čo vás ani nezaujímajú som si povedal, že čo z teho, o pár dní začína futbal. Všetci múdri odborníci kks jak SAF v najväčšej sláve šak co nahrava do pi mam puk ta bijem na branu ne do tribodky co še budzem s tym one idzem het jak tu kukac na nich veduca ta ešte po koľečku no na našich chlopcoch ho ho. Vymeňte puk za loptu, pridajte že toten tam nemá co robic a sme doma. Dobre ale Lobotka s Vavrom tam fakt nemajú co robic.

Celkové zhodnotenie

Čaká nás nádherný futbalový sviatok plný prekvapení, vzostupov a pádov ale hlavne najkrajšej hry zdobenej tými najlepšími v Európe. A okrem toho sa môžete tešiť na analýzy našej hry plus Tipérsku poradňu ku každému hraciemu dňu.

Radujme sa kolektív.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Futbal