Sledujte nás

Futbal

EURO 2020 Spoza piva: Švédsko – Slovensko

Druhý zápas našich prináša veľké očakávania. My zas prinášame analýzu spoza piva. Vítame kolektív.

Hamšík po zápase Poľsko - Slovensko na EURO 2020
Foto: SITA/Evgenya Novozhenina/Pool via AP

Druhý zápas našich prináša veľké očakávania. My zas prinášame analýzu spoza piva. Vítame kolektív.

Peter

Chmeľu chtiví a futbalu pozitívne naladení fanúšikovia sokolov musia byť po prvom vystúpení slovenskej skvadry nadšení. Samozrejme, že na slovenských internetoch sa Ferko, Ďoďo a Milan z Valalikov, z Koprivnice a potom možno niekde z Kežmarku predbiehali, kto viac zhejtí jedenásť plus operencov v modrých dresoch náramne pripomínajúce uniformu ministra socialných vecí a Slovenska. Akoby povedali bratia spoza rieky Moravy, jenomže v bledě modrém. Vole.

Čo tým chcel básnik povedať? Jedine to, že neni som básnik. Slovenskému fandovi nezalichotíš výhrou na majstrovstvách Európy. Prečo? Lebo si nehral pekne. Je jedno, že na to nemáš a hráš to, na čo máš hráčsku kvalitu. Slovač spoza borovičky v kombinácií s dvanackou ŠŠ, s trenérskou licenciou UEFA PRO a prístupom k internetu vyplodí barzjaké dristy. Osobne nepatrím k tým, čo by velebili každého jedného reprezentanta, lebo drvivú väčšinu momentálne nie je za čo. Sám som tipoval dva kusy od Lewandowskeho v prvom zápase a aha, Mak a Škriniar dajak zrobili. Hej, dajak zrobili, nie sme Nemecko, Francúzsko alebo dnešné Belgicko, aby sme si uhrali jako Gnabry, Mbappé alebo de Bruyne. Len tak mimochodom, dávam Belgicku rok, maximálne dva.

Švédi ukázali proti Španielom, že aj keď nechceš hrať futbal celých 90 minút a dáš to na prešovský betón, tak aj vtedy možeš ľutovať, že si nevyhral 0:2. Isak a Berg. Mohli sce byc v novinkoch. Tri korunky majú jeden bod, La Furia Roja tiež a na čele sú momentálne operenci spod Tatier. Rovnako ako som bol pesimistom pred prvým zápasom, tak som optimistom pred tým druhým. Nebolo by to pekné, keby internety zaplavili správy, že Slovensko je istým postupujúcim do osemfinále? Hoci hráme slabo a nie je to pekný futbal. Škoda.

Dnes ukopané 1:0. Hocikto, aj Dúbravka nech to dá.

Timo

Výhra našich nad Poľskom bola pre futbalový svet asi tak podobná pecka, jak remíza Zlatanovcov proti španielskej omladine. Stále mam pocit, že naši (nielen futbalisti) hrajú najlepšie vtedy, keď sa im neverí. Výkon proti Poľsku možno nebol najle… ale maajgot už ticho. Aj Diego Simeone raz a navždy upresnil svoj herný prejav a povedal, že nehrá na krásu, pretože hrá na výsledky a úspechy. Tri body a niekedy aj jeden je na takomto turnaji úspech. Zvlášť pre našu koncepčnú ekipu.

Švédi budú veľmi náročný súper. Ich hra je postavená na KONCEPCII dynamického švungu ale hlavne pozorného rozloženia hráčov po ihrisku.

Môj tip na výsledok je taký, aby sme postúpili. Ale dám 2:1 pre našich, oni tak vedia.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal