Sledujte nás

Futbal

Spoza piva: Semifinále Ligy majstrov

Nový týždeň, nové výzvy, staré zvyky. Enikybeniky. Liga majstrov otvára vráta pre poslednú štvorku.

Andy Robertson - Liverpool gól
Foto: SITA/Peter Byrne/PA via AP

Nový týždeň, nové výzvy, staré zvyky. Enikybeniky. Liga majstrov otvára vráta pre poslednú štvorku.

Manchester City – Real Madrid

Peťo

Oba celky delí len jeden bod. City ten jeden bod delí od Liverpoolu, Real od majstrovského titulu. Od takého majstrovského titulu, ktorý by vyhral možno aj Partizán Bardejov. Keby ale neprehrával v Námestove, so slopanistickým bečkom plným dorastencov, ktorí sa nemôžu cez exkluzívnych legionárov presadiť do Vajsovej jedenacky alebo s takým Rohožníkom alebo Boženíkom alebo kým. Toľko vyplakania sa nad rodnou hrudou. Späť k Lige majstrov.

Že nás čaká big mač, to je jasné. Či to bude okulahodiaci futbal? Podľa kádrov by sa to dalo predpokladať, kebyže zapneš plejstejšn. Jak hovorí klasik, bič plieska na konci a teda o týždeň v stredu po odvete. Ak to má byť také herné šialenstvo zo strany Realu ako proti Čelze, tak to ma ochraňujte všetci svätí. 

Snáď aj Jožo z Menčestru si uvedomí, že nehrá proti tej grupe zúfalcov z Madridu a nebude to vyzerať ako dvojzápas s Atléticom. Inak prosím lexaurin. Diki.

Timo

Diplomovka rozpísaná v dobrej forme. Členok síce mierne vyvrtnutý jak vínko v talianskom filme, ale ako spieva Miko Floso, ideme ďalej. MančestaSece si dláždi cestu za vytúženou trofejou tak dlho a tak precízne, že by si ju možno už aj zaslúžili? Pamätaj ombre, toto je Liga mistru, tu si nezaslúžiš nic, len vyhrať abo prehrať. Reklama na futbal s prívlastkom svetový. 

Pepe Raviola vie pripraviť svojich borcov na každú možnú stratégiu. Aj takú, kde sa 9 hráčov snaží dačo uhrať a potom dá Modrič falš jak Rišo Bačo na umelej v 2013 a Benz zakončí jak Adam Nemec v… to je jedno vlastne, nie každý môže byť finišer.

Tipujem to na dobrý kus kopanej, ktorú v prvom zápase zvládne domáca ekipa. 2:1. 

Liverpool – Villarreal

Peťo

Ďalšie vysnívané semifinále, kde sa proti sebe postaví Jürgen so svojou ekipou proti svojej dávnej Nemesis, bavorskému Bay… prepáááááááč Timko, nechcel som si kopnúť, ale ta tak vyšlo. To máš za tú minulopivovú podporu Realu.

Čakal by som, že Gutebening by v semifinále LM kukal okolo seba s výrazom Vincenta Vegu „dze som a čom tu som“, ale keď vyradíš Juventus (to je inač tiež pekná šmecarina túto sezónu) a Bayern, tak asi budeš vedieť pripraviť mančaft na ťažké európske zápasy. Miesto toho sa Villarreal takto tvári vo vyššie spomínanej španielskej lige, kde je jednooký medzi slepými kráľom. Bohužiaľ. Ale kukaj na druhú stranu, vraj slabá liga a rovnaký počet zástupcov v semifinále LM ako anglická najvyššia pivná.

Liverpool má šancu ešte na 4 trofeje. Ale pokojne z toho môže byť len jedna, ktorú už majú od povestnej Kepovej družice na obežnej dráhe. Dokáže sa Liverpool vysporiadať s tlakom z historickej možnosti? Dokáže Jurgen rozložiť sily, aby zvládol finiš všetkých súťaží? Viac sa dozvieme po dnešnej pivnej debate s brnianskym Karolom Peczem pri zlatistom moku u Daana.

Timo

Villareal v semis je taký, že slon na strome. Vypadnutie Bayernu ma ešte furt budí zo sna, ale zaslúžili si to. Čo som písal vyššie? Nič si nikto nezaslúžil, proste Ponorka bola lepšia, ale Bayern na to už po pivnej titulovej sprche asi zabudol.

Ale k veci, dzeci. Dnes môže každý povedať, že hrá dobre. Až kým nenatrafí na Liverpool. Asi jak hovoriť, že sa vieš biť a potom ťa postavia do oktagonu proti Mekregorovi. Villareal pohorí. A to nie je vendeta ani iné cudzie pojmy. To je realita. Totálny futbal Kloppa podporený zdravým sebavedomím, hernou drzosťou a takmer nulovou maródkou? Si nevidel take ešte. TAA co už no. 

Liverpool sa neponáhľa, lebo kúzlo je v dvojzápase, nie v náhode. Villarreal hrá jak im príde, jasné, keď majú deň, vyradia Bayern. Ale koľko takých dní máš do roka? Neviete niekto, ako skončilo posledné ElKlasiko? Peťo neodpisuje…

So želaním dobrého, žičením milého a radosťou čapovaného sa majte kolektív. 

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Futbal