Sledujte nás

Hokej

MS v hokeji 2022: Švajčiarsko – Slovensko, Post coitum

Keď vám pred zápasom Timo Meier povie, že ste pre jeho tím povinná jazda, to nasrdí. Aj keby to bola pravda a na konci dňa aj bola.

MS v hokeji 2022: Švajčiarsko - Slovensko
Foto: SITA/AP Photo/Martin Meissner

Keď vám pred zápasom Timo Meier povie, že ste pre jeho tím povinná jazda, to nasrdí. Aj keby to bola pravda a na konci dňa aj bola.

Švajčiar pôsobil arogantne a nechutne nad vecou, keby podobné chyby pri striedaní a hlúpe fauly núkajúce Slovensku v prepočte viac ako celú tretinu o hráča na ľade navyše vyprodukoval proti Kanade, tá ho zareže rovno na modrej.

Hokejová kvalita Helvéta a viera v svoju dominanciu každopádne bila do očí. Nie je tajomstvom, že švajčiarska liga je jednou z ciest do NHL a že švajčiarska liga aj sama o sebe sakramentsky dobre platí. V roku 2010 mali Švajčiari v NHL štyroch hráčov – my osemnásť, v roku 2015 nás v počte hokejistov za morom prvýkrát preskočili. Švajčiarsko je pre nás celkovo trochu zvláštna krajina, vláde tam verí 77% ľudí, politici nekradnú, dépeháčka sa hýbe okolo osem percent. Každý muž tu povinne drží doma zbraň a všetci sú odmala tak enviromentálne „friendly“, že dieťa nehodí na chodník ani žuvačku. V obchode so zvieratkami si kupujete takmer zásadne dva kusy, to aby vám to jedno doma nedajbože neplakalo. Učitelia v tejto malej krajine divov nedostanú na Vianoce stovku, lebo zarábajú päťkrát viac ako naši. Možno som trochu odbočil, ale podstatu tvrdej buldočej mentality bez výhovoriek a sebavedomia plynúceho vo vlastné sily by som hľadal aj týchto parametroch.

Slovákom v Helsinkách chýba typ hráča à la Cehlárik alebo Hrivík. Netvrdím, že by to bolo celé iné, ale minimálne presilovky by neboli na oslepnutie. Ostávame ale v srdciach s našimi. Možno sú iba odrazom nás samých…

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Hokej