Sledujte nás

Hokej

Hurá, je tu draft!

Na bránu NHL každoročne klope množstvo mladých talentov z Európy i juniorských súťaží severnej Ameriky. Ako to dopadne tento rok?

NHL Draft 2022
Foto: SITA/Ryan Remiorz/The Canadian Press via AP

Na bránu NHL každoročne klope množstvo mladých talentov z Európy i juniorských súťaží severnej Ameriky. Ako to dopadne tento rok?

Pokiaľ, podobne ako ja, aspoň z rýchlika sledujete dianie vo svetovom hokeji, potom sa v týchto dňoch musíte cítiť ako za sociku: otvoríte noviny, škerí sa na vás Jurko Slafkovský. Zapnete rádio, počúvate o Jurkovi Slafkovskom. V telke počas športových správ je Jurko Slafkovský ostro sledovaná téma (tak ókej, možno mu dýcha na krk Peťo Sagan, pretože je Tour, ale viete, čo tým myslím). No a pokiaľ ste aktívni na sociálnych sieťach, inteligentné technológie vás denne bombardujú správami priamo z NHL, IIHF či fanklubov veľkých hokejových tímov. A všade – Juraj Slafkovský. Človek aby sa už bál otvoriť chladničku, že aj tam na neho vyskočí náš mladý hokejový talent…

(Jurko, pokojne vyskoč, poteším sa, chcela by som spraviť interview!)

Budem úprimná – po dvadsiatich rokoch sa opäť dá pozerať na slovenský hokej. Svoju zásluhu má na tom náš skúsený kouč, no bezpochyby i príval mladých talentov. Spomedzi všetkých svietia dve mená, ktoré majú nádej byť svetovými hviezdami: Juraj Slafkovský a Šimon Nemec.

V TOP 5 hneď dvaja Slováci

Obaja majú len 18 rokov. No napriek tomu bol ten prvý vyhlásený za MVP olympiády a ten druhý má povesť najlepšieho obrancu svojho ročníka. Bez debaty. A obaja by sa mali v tohoročnom drafte ocitnúť v prvej päťke. Bez debaty.

Do draftu ostáva doslova pár hodín a svetové médiá stále špekulujú o tom, kto sa stane tohtoročnou jednotkou. Do úvahy prichádzajú Shane Wright, Logan Cooley a – kto iný, náš Jurko, najslávnejší slovenský Jurko od čias Jánošíka. Priebežné štvrté a piate miesto obsadili dvaja obrancovia, Čech David Jiříček a náš druhý veľký talent, Šimon Nemec.

O hráča na prvom mieste sa sporia Montreal a New Jersey. Ešte pred pár dňami sa kanadský veľkoklub dušoval, že určite chce Wrighta, ale… posledné správy naznačujú, že stále zvažujú aj nášho Jurka. Devils sa – podľa niektorých informácií – dokonca snažia dostať na prvú pozíciu, aby mali istotu, že im nikto nevyfúkne slovenského krídelníka.

Bitka o Šimona Nemca nie je až taká veľká. Úprimne, obrancovia sú vždy tak trochu „vzadu,“ a to nie len svojou pozíciou na ľadovej ploche. Podľa pravidiel draftu (a podľa oficiálnych správ na stránke NHL) by po ňom mohol siahnuť Seattle.

Teraz si zhrňme fakty. Máme dvoch hráčov v top 5. Jeden z nich bude na 1.-2. mieste a ten druhý 4.-5. Doteraz sa v NHL premleli desiatky hráčov a zatiaľ najvyššie draftovaným bol (už legendárny) Marián Gáborík, ktorého si v roku 2000 z tretieho miesta vybrala Minnesota. Do prvej desiatky sa dostali Róbert Petrovický (9.), Boris Valábik (10.) a Branislav Mezei (10.). Tento rok naši chalani prepíšu dejiny. Bez debaty.

Osobne – je mi vlastne jedno, kde budú tí dvaja hrať, určite budú skvelí. A hrať v NHL je splnený sen každého mladého hokejistu. Ale, a teraz úprimne, dúfam najmä v to, že nás obaja prídu reprezentovať na ďalšie majstrovstvá sveta či Olympiádu. Na tak zanietený hokejový národ máme stále príliš málo medailí.

P.S.: Šimon, ak mi vyskočíš z chladničky, tiež mám pripravené otázky na interview!

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Hokej