Sledujte nás

Hokej

Veľká noc pre slovenský hokej

Prvé kolo draftu je za nami. Pre našu krajinu dopadlo najlepšie, ako mohlo. Áno, už to viete, ale nedá mi nezhrnúť.

Juraj Slafkovský - draft NHL 2022
Foto: SITA/Ryan Remiorz/The Canadian Press via AP

Chlapci. To. Dokázali! Prvé kolo draftu je za nami. Pre našu krajinu dopadlo najlepšie, ako mohlo. Áno, už to viete, ale nedá mi nezhrnúť.

Najnovšou draftovou jednotkou pre rok 2022 sa stal Juraj Slafkovský. Keď sa v Montreale ozvalo, že si domáci tím vyberá mládenca zo Slovenska, burácalo to na oboch stranách Atlantiku. Iste, tak trochu sme to čakali, ale… pravda, aj ja som si myslela, že hrdí Kanaďania siahnu po Kanaďanovi Wrightovi. Pohľad na Jurajovu dojatú mamku musel dojať všetky mamky na Slovensku.

A potom sa Slovensko postavilo znova – a oveľa skôr ako sme čakali. Na druhom mieste bol draftovaný náš obranca Šimon Nemec. V najbližšej sezóne bude hájiť farby New Jersey, kde sa na neho teší starší kolega Tomáš Tatar.

Na treťom mieste skončil – prekvapivo očakávaný – Logan Cooley, od tejto noci hráč Arizona Coyotes. Až po ňom „zemiakový“ Shane Wright, ktorý bude hájiť farby Krakenov zo Seattle.

Na piatom mieste si Filadelfia vybrala Cuttera Gauthiera.

Šieste miesto obsadil český obranca David Jiříček. Jeho kroky budú smerovať do Columbusu.

Do Chicaga zo siedmeho miesta putuje Kevin Korchinski.

Rakúsky talent Marco Kasper bude z osmičky hájiť farby Detroitu.

Buffalo si z deviateho miesta vybralo Matthewa Savoie.

Prvú desiatku uzatvoril ruský hokejista Pavel Mintyukov, nová posila Aneheimu.

Samozrejme, pre Slovensko sa tým draft ani náhodou neskončil. Na dvadsiatom šiestom mieste bol – opäť do Montrealu – draftovaný menej nápadný, no takisto perspektívny Filip Mešár. Do ďalších kôl draftu má naša malá hokejová veľmoc ešte pár ďalších talentov. Ale… to uvidíme zajtra.

Takže – áno, dve dekády starý rekord Mariána Gáboríka (3. miesto) padol. Dva razy. Šimon Nemec pridal ďalší rekord, je najvyššie draftovaným obrancom z našej krajiny. Lepšie to už ani nemohlo byť.

Drvivú väčšinu draftovaných jednotiek od roku 1963 tvorili Kanaďania. Európanov je ako šafranu, Juraj Slafkovský je len deviaty v poradí. A len v roku 2004 sa stalo, aby boli z prvého aj druhého miesta draftovaní krajania – Rusi Ovečkin a Malkin. Jurko a Šimon sa navždy zapísali do dejín. Dúfam, že vedia, ako sme na nich doma na Slovensku hrdí.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Hokej