Sledujte nás

Futbal

Futbalové MS 2022: Katar – Ekvádor

Úvodný zápas si pozrite aj vy, antifutbalisti. Z úcty k robotníkom, čo tu makali 14-18 hodín denne, neraz v štyridsaťstupňovej horúčave…

Štadión Lusail, Doha
Foto: SITA/AP Photo/Hassan Ammar

Futbalové divadlo za 220 miliárd dolárov dvíha v nedeľu svoju oponu, a či už si Katar celé dejstvo za ňou skorumpovane kúpil alebo hej, je úplne jedno. Borci na pľaci za to nemôžu a idú si len splniť svoj sen snov. Vitajte v skupine A.

Nedávne remízy 1:1 s Brazíliou a Argentínou naznačujú, že borci od rovníka už dávno nekopú iba zemiaky a aj keď na futbalovom ihrisku trafia len občas, spravidla inkasujú ešte menej. Na MS sú štvrtýkrát v svojej histórii a zo známych mien vám čo to môže povedať 21-ročná rodiaca sa hviezda Brightonu Moises Caicedo alebo Enner Valencia z Fenerbahce. 

Slečna Tabaková aj ostatní svetoví punditi sa zhodujú v tom, že Ekvádor sa v skupine pobije o druhé miesto so Senegalom a bude musieť podať supervýkon, aby sa tak stalo. Juhoamerický imperatív je v nedeľu jasný – zbiť domácich turbanboys, bo Senegal a Holandsko sú predsa len iný Netflix. A Romana predsa nebude pri 3,4 versus 2,2 trhať tiket.

Úvodný zápas si pozrite aj vy, antifutbalisti. Z úcty k robotníkom, čo tu makali 14-18 hodín denne, neraz v štyridsaťstupňovej horúčave, bez vody za jednu libru na hodinu. Mnohí z nich si už na MS 2022 nepozrú ani polčas. I o tom je neuveriteľnosť tohto sveta…

Zážitoček, priatelia.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal