Sledujte nás

Futbal

Traja Spoza piva: MS vo futbale 2022, deň tretí

Vitajte pri zhodnotení tretieho hracieho dňa na šampionáte v Katare samozrejme ako inak než Spoza piva.

Olivier Giroud, Francúzsko - Austrália, MS vo futbale 2022
Foto: SITA/AP Photo/Alessandra Tarantino

Vitajte pri zhodnotení tretieho hracieho dňa na šampionáte v Katare samozrejme ako inak než Spoza piva.

Argentína – Saudská Arábia

T: Hrací deň č. 3 otvoril zápas Bayernu z roku 2020 a Handlovej. Teda takto to vyzeralo na papieroch. Nestihol som ani zohriať čokapik a argentínski Albiseletés rozvinili sieť už trikrát. Zarátali im však len jeden kúsok, inými slovami, keby boli rybári, dneška su borci hladní.

Saudská Arábia bola podľa komentátorov kompaktná a pripravená. Podľa mňa bola koncentrovaná a prekvapená. Lebo keď môžeš vyhrávať nad Gauchos a prekvapiť svet, ideš do toho na plné pecky. Kráľ z vedľajšej púšte nariadil na utre štátny sviatok nech sa oslavuje výhra, čo sme si, to sme si, vypili sMessi.

P: To čo bolo? Al-Falafel vydžubali s budúcimi majstrami sveta? Ta jak by ne. V robote v 20. minúte zápasu hovorím kolegovi, pozeraj, vidíš budúcich majstrov sveta. Ono to tá Saudská Arábia možno fakt zvládne. Keby bol dnes rozhodca nastavil aj 28 minút, tak Juhoameričania by hrali ešte horšiu bludarinu jak hrali. Aspoň že ten výbuch prekrylo prepustenie CR4,62 z roboty.

S: Po prvom polčase to vyzeralo tak, že najlepším hráčom zelených bude čiarový rozhodca. Žarty ale bokom, hráči zo Stredného Východu ukázali v zápase s jasným favoritom bojovnosť a srdce, čo im v konečnom dôsledku prinieslo tri body a prozatím tiež prvenstvo v tabuľke. 

Albicelestes nenaplnili očakávania po triumfe v Copa America a bezchybnej kvalifikácii do Kataru a zrejme ešte stále neveria tomu, čo sa stalo. To, že ich 36-zápasovú šnúru bez prehry pretrhne nejaká Saudská Arábia, ktorá má tím poskladaný čisto z borcov z domácej ligy, zrejme nečakali. A to sa im spolu s množstvom ofsajdov stalo osudným. Každopádne si nemyslím, že Messiovcov treba odpisovať, práve naopak. V turnaji to dotiahnu ešte ďaleko a možno až na samotný vrchol. Teda aspoň tak vraví moj predturnajový tiket.

Dánsko – Tunisko

T: Eriksen je späť na veľkom turnaji. Viac sa neudialo.

P: Kartáginci proti čiernemu koňovi turnaja. Bavilo to do takej miery, že som stihol obehnuť resty v robote. Ten onen útočník s prísudkom každých správnych Slovákov (čítaj Jebali), ten bol nauzaujímavejší. A to je asi tak všetko čo by som k tomuto zápasu napísal.

S: Zápas pustený v robote na poslednej karte Chromu len kvôli komentáru a v podstate som o nič neprišiel.

Mexiko – Poľsko

T: Čakáte žurek a Fridu Kahlo a miesto toho dostanece spečenú zapiekanku a feťáka Josého. Tento zápas bol odrazom toho, čo nechceme na MS vidieť. Pri takých premietaniach by mala mať Ertéveées toľko súcitu a napísať upozornenie, že nepracujte s ťažkými strojmi, bo i dzedov cinkular ma väčší výkon jak hentí 20 na ploche (brankárov nerátam, pozn. pre dezolé).

Ochoa vs. Lewa. Očakávania vs. Očakávania. A Lewandowski to kopol jak ja na umelej v 2011. Do prázdnej. A i tak som trafil tyč. Z toho už nič. 0:0 dvakrát za deň? Si sa s koňom zrazil Ombre? Mohol si to Džianni Infantílno lepšie zariadiť ach… tak sa spoliehať.

P: Dva dni dozadu som si vravel, že tento zápas bude najlepší z dnešného dňa. Slovami Maja K.: ani nie, veru nie. Toto bola ešte väčšia futbalová šmecarina. Ale hrdina každých majstrovstiev Guillermo Ochoa, chlapík, o ktorom 4 roky nikto nič nevie, nikto nevie kde a či vôbec chytáva a príde na Mundial a zrazu je z neho mix Buffona, Casillasa a Kamila Čontofalskeho. Popi… Aspoň som si stihol počas zápasu spraviť chlieb vo vajci.

S: Sfleku poviem, že som tento duel zapol až v 70. minúte na posledných 30 minút. Hej, slovom tridsať. Lebo s nadstaveniami, aké sú v kurze počas tohto mundialu, má polčas len málokedy 45 minút. K telke lákal hlavne minisúboj Lewandowski – Ochoa, veď kto by ich nechcel vidieť proti sebe lajv in ekšn. A dočkali sme sa aj ich stretu tvárou v tvár z penaltového bodu. A že to Guillermo chytil v skutku parádne – pozrite si spomalený záber toho, ako Lewovi pred kopom naznačil, že sa hodí do druhej strany.

Francúzsko – Austrália

T: Socceroos trafili prvý gól, pri ktorom som dostal od Petra takoj podpichovačku, že haha kde bol Pavard? To je tak, jeden Mbappé vraj Real nerobí, ale kukajce tu na ich fanúšikov, still hurts. Píšem oného času s kamarátom Samom a dodávam mu, že Francúzsko hrá jak Real Madrid. Postupne, precízne a skúsene. Dnes takto hrali úradujúci Majstri svetla + dravosť od mladších. 4:1 akurát. Lucas dúfam, že budeš okej, we will need you bro.

P: Dobrá správa hneď na úvod, Laco v štúdiu pri ceruzke. Paradzina. Mbappe vo fantasy s kapitánskou páskou, Lloris v kapure a ja pripravený zmastiť chľeba vo vajcu a pozbierať aspoň 25 bodov vo fantasy. Šmecare dostanú šmatlavý gól z ničoho, dodžube sa im obranca a ninjakorytnačka prekopne kapuru z dvoch krokov. Ja zúfalý, že Francúzi vyhoria jak v 2002 so Senegalom a nepozbieram ani body vo fantasy. Ale nakoniec aj na pol plynu majstri sveta ukázali, prečo sú majstri sveta. Aj bez polovice plánovanej zostavy. Asi zmením tip na celkového víťaza. Nakoniec potešil aj Kylian 18 bodmi vo fantasy.

S: Expresný začiatok protinožcov s gólom v deviatej minúte sa Francúzom podarilo zastaviť a v priebehu piatich minút aj otočiť vývoj zápasu. Následne to už bola len hra mačky s myšou a francúzsky hádzanársky prejav s občasnými ofenzívnymi výpadmi zväčša zakončenými gólom. A dočkal sa aj Mbappe, ktorému zápas aj napriek zarážajúcej minele z prvého polčasu nakoniec celkom vyšiel. Teda tak na tých 9 fantasy bodov (hej dobre rátam bo Peťo ho má jak kapitána).

Podcast Spoza piva - banner 1000x200

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal