Sledujte nás

Hokej

Medzitým v NHL: Máme za sebou prvé kolo play-off

Ktoré tímy postúpili do druhého kola?

Po prvom kole play-off NHL 2023
Foto: Twitter / NHL, New Jersey Devils

Ktoré tímy postúpili do druhého kola? Poďme sa pozrieť na to, aké výsledky a prekvapenia nám priniesli úvodné strety v play-off zámorskej NHL.

Atlantická divízia

Boston Bruins vs. Florida Panthers: Boston bol v základnej časti suverénnym lídrom a zdalo sa, že papierovo slabšia Florida bude pre nich „brnkačka.“ Napokon, po štvrtom zápase Boston viedol už 3:1. „Pantery“ však dokázali nie len vyrovnať, no v rozhodujúcom zápase vyhrať – a to dokonca v predĺžení. Z Bostonu tak ostali (B)ruiny a do druhého kola postupuje Florida.

Toronto Maple Leafs vs. Tampa Bay Lightning: Toronto nepostúpilo do druhého kola od roku 2004 a na začiatku tejto sezóny sa mnoho posmeškárov vyjadrovalo, že budú radi, ak vôbec postúpia do play-off. Prvý zápas vyšiel v prospech Tampy, i keď sa pri ňom zranil Erik Černák. Bez neho už Tampa ťahala za kratší koniec a z triumfu 4:2 a postupu na zápasy sa teší Toronto.

Metropolitná divízia

New York Rangers vs. New Jersey Devils: duel dvoch susedov sledovalo množstvo Slovákov, iste aj kvôli súboju našich rodákov. Prvé dva zápasy vyšli v prospech „Jazdcov“, i keď Jaroslav Halák ich sledoval len zo striedačky. O víťazovi nakoniec rozhodol až siedmy zápas. V ňom sa v drese „Diablov“ konečne presadil aj Tomáš Tatar. New Jersey tak postupuje do druhého kola.

Carolina Hurricanes vs. New York Islanders: Keby ste výsledky play-off tipovali podľa tabuliek zo základnej časti, tento tip by vyšiel. „Hurikáni“ z Caroliny vyhrali svoju divíziu v základnej časti a postúpili cez „Ostrovanov“ v pomere 4:2 na zápasy. V tom poslednom, ukončenom v predĺžení, im nechýbalo povestné šťastie – strelcom víťazného gólu bol Paul Stastny, syn slovenskej legendy Petra Šťastného.

Centrálna divízia

Colorado Avalanche vs. Seattle Kraken: Colorado šlo zo základnej časti s najvyššou ambíciou: obhájiť minuloročný titul. No gigantická chobotnica zo Seattlu sa ukázala byť príliš veľké sústo aj pre húževnatú „Lavínu“. Séria sa natiahla na celých sedem zápasov a už teraz je jasné, že Colorado titul neobháji. Naopak, šancu naň má Seattle.

Dallas Stars vs. Minnesota Wild: Séria medzi Dallasom a Minnesotou sa spočiatku zdala vyrovnaná. Po štyroch zápasoch bol stav 2:2. Potom však „Hviezdy“ chytili opraty a nakoniec vyhrali 4:2 na zápasy. Dallas teda postupuje do druhého kola.

Pacifická divízia

Vegas Golden Knights vs. Winnipeg Jets: Ani jedna séria v prvom kole neskončila po štyroch zápasoch. A iba jeden tím to dokázal v piatich. Práve „Zlatí rytieri“ pomerne hladko (4:1 na zápasy) postúpili do druhého kola. „Stíhačky“ z Winnipegu teda môžu letieť na dovolenku.

Edmonton Oilers vs. Los Angeles Kings: „Králi“ z LA si na poslednú chvíľu zavolali z nižšej súťaže slovenského brankára Dávida Hrenáka. Ten sa však svojej premiéry v NHL nedočkal, sedel na striedačke a v tomto roku už šancu nedostane. V pomerne vyrovnanej sérii sa nakoniec tešili „Olejári“ z Edmontonu.

Dvojice v druhom kole:

  • Florida Panthers vs. Toronto Maple Leafs
  • Carolina Hurricanes vs. New Jersey Devils (Tomáš Tatar)
  • Seattle Kraken vs. Dallas Stars
  • Vegas Golden Knights vs. Edmonton Oilers

Zápasy druhého kola začínajú už dnes v noci. Komu budete fandiť a kto je vaším favoritom?

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Hokej