Sledujte nás

Futbal

Ako vyzeral druhý Spoza piva trip a stretnutie s Erikom Jendriškom

Timo a Samo z podcastu Spoza piva sa vybrali na svoj už druhý futbalový tour, tentokrát do Popradu, kde sa stretli s Erikom Jendriškom.

Spoza piva v Poprade - Samo a Timo s Erikom Jendriškom

Dvaja nadšenci futbalu sa chceli vyrozprávať a tak vznikol podcast Spoza piva, v ktorom Timo a Samo diskutujú o všetkých možných témach z guľatého sveta. Toto je ich najnovší spoločný zážitok, za ktorým cestovali do Popradu.

Predslov som písal v štýle kus viac oficiálnom, ale teraz už vítam kolektív a keďže väčšina (kto nie tak jeho chyba) už vie, akým štýlom si tu často vylievam futbalovo-zážitkové srdiečko, tak poďme rovno k veci.

Začiatkom apríla sme s Majstrom Košičanom absolvovali prvú Spoza piva tour. Kraków bol skvelý, thanks for having us. Mišo Sipľak bol parádnym hostiteľom a my sme sa teda nemuseli cítiť len jak trinástky na koncerte Separa, že ahaa ahaa na nás sa pozerá určite nás miluje.

Na druhý trip sme mali ísť v priebehu času do Widzewu Lodž, kde chytá Heňo Ravas. Ale khokhos, busom 6 dni a autom 6 hodín, a to tak, kec chcu obaja pivne hujuju. Ako trafila Samkova manželka Naty, za Heňom pôjdeme vtedy, keď prestúpi bližšie. (smiech)

Hovorím Samovi, kamo, poďme do PP, veď z oboch našich končín je to presne na skok a Liptovský tam baví domáce zápasy (už nebude síce, ale bavil no). A že okej, bude dobre, idemo.

Samo s Naty sa v sobotu rútili na vlaku popíjajúc pivko v reštauračnom, zatiaľ čo ja som sa potil vo Fabči a plakal calu drahu, že som sam bez kamarátov… okej preháňam, plakal som len po Spišskú.

Stretávka, indoor minigolfik pri ktorom Samo dokázal, že vzťahy aj priateľstvá idu pri jamkách bokom. Vyhral, teraz zatlieskajte povinne. Ideme k štadiónu, NTCčko zíva prázdnotou jak môj účet za študentských čias, šak do výkopu ostáva ešte viac než 130 minút (teraz ratajce haha).

Sekneme si večeru v blízkej (vzdialenostne, nie vzťahovo) reštike, vtipkujeme o tom, že možno ani lístky nebudú predávať a čakáme, kedy sa to šialenstvo začne.

Okej, návšteva žiaľ uspôsobená tomu, že LM hrá mimo svojho mesta, ale i tak škoda (octavia), bo šak prvoligový futbal dobre ne? v PP asi ne. Čouž.

Kým nám chalanisko, ktorý predstavil sa ako člen prešovských ultras, hovoril všetko o pyro (hoch), na rozcvičke sa zjavil the only one, majster remesla, Erik Jendrišek, za ktorým sme vlastne do Popradu aj cestovali.

Podávame si ruky a smalltalkom o tom, ako sa cíti, naberáme so Samom pocit, že do pixi asi sme fakt niečo dokázali, keď nás Erik spoznal jakeby sme šedzeli pri sebe v lavici.

Kukám na Flešskore, Erik sedí. Diktuje typek hlásateľ základnú XI, Erik je v nej. To mi nevychádza. Ale paráda, lebo veď na to sme prišli. Samo hovorí, že 1:1, ja hovorím, že 2:1 a Erik dá gól. Jak bolo? Tak bolo! Erik si pripravil labdu na penaltový puntík a v 62. minúte rozhodol o výhre Tatrancov nad Kominármi (pracovný názov pre RK z mojej dielne).

Po zápase schádzame k trávniku, prichádza Erik s úsmevnou poznámkou, že “chlapci na každý zápas ste mali chodiť”. Dáme fotoečku, podpíše nám podpivníkos (bude súťaž ček Instagram Spoza piva) a dodáva vetu, z ktorej sme sa so Samom spamätali asi tak za Braniskom. “Chlapci, držte sa a ostávame v kontakte…“ Toto ti povie Erik Jendrišek? Okeej, beriem.

Partiu veziem na stanicu v Prešove, pričom pri objatiach a lúčení už spriadame ďalšie pikle na Spoza piva tour. A že už aj máme termín… 4. júna sa vidíme na pažiti Estadio de Gerlachov drahí poslucháči. Príďte na pivko, Timo pozýva… a Samo platí.

Vypočujte si epizódu Spoza piva s Erikom Jendriškom

Reklamy
Stávka bez rizika za 50 € vo Fortune na prezidentské voľby 2024 - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal