Sledujte nás

Ostatné športy

Ako dopadnú parlamentné voľby podľa stávkových kancelárií?

Pýtate sa, ako dopadnú parlamentné voľby 2023 na Slovensku? Štatistiky zo stávkových kancelárií nám môžu veľa napovedať.

Rastúci graf
Foto: Pixabay

Ktorá politická strana vyhrá predčasné parlamentné voľby, kto sa stane novým premiérom a koľko subjektov sa nakoniec prekrúžkuje do parlamentu? Internet a sociálne siete sú v posledných týždňoch zaplavené neustálymi prieskumami verejnej mienky. Čo však na tieto otázky hovoria stávkové kancelárie a na koho tipujú Slováci najviac?

Parlamentné voľby 2023 v slovenských stávkových kanceláriách

Volebné prieskumy verejnej mienky nás pravidelne informujú o približných preferenciách kandidujúcich strán. Existujú však aj ďalšie merateľné skupiny, ktoré dokážu spoľahlivo zachytiť a odrážať aktuálne nálady v spoločnosti. Sú to práve stávkujúci a bookmakeri.

Kurzy v stávkových kanceláriách, ale aj štatistika toho, ako v nich Slováci tipujú, sú rozhodne popri bežných prieskumoch ďalším relevantným ukazovateľom preferencií jednotlivých strán a ich predstaviteľov. Aj keď posledné slovo majú vždy voliči, ktorí o ich politickom osude rozhodnú už 30. septembra, my sme sa pozreli na to, aké šance na výhru im dávajú slovenské stávkové kancelárie.


Chcete sa zapojiť do tipovania na parlamentné voľby aj vy? KLIKNITE SEM a využite bonus za registráciu vo Fortune až 50 € stávku bez rizika!

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100

Kto má najväčšiu šancu stať sa novým premiérom podľa Fortuny?

Fortuna patrí medzi najväčšie stávkové kancelárie nielen na Slovensku, ale aj v celej strednej Európe. Na základne jej aktuálnych kurzov patria medzi najväčších favoritov na prvého premiéra s vyslovenou dôverou Národnej rady Slovenskej republiky Robert Fico (SMER-SD), Michal Šimečka (Progresívne Slovensko) a Peter Pellegrini (HLAS-SD).

Na Roberta Fica je vypísaný kurz 2.15. Hneď za ním sa nachádza Michal Šimečka s kurzom 2.85 a Peter Pellegrini s aktuálnym kurzom 3.85. Aj keď sa kurzová ponuka pravidelne mení na základe počtu uzatvorených stávok, ako aj nových volebných prieskumov, stávkové kancelárie a tipujúci v posledných týždňoch značne dôverujú tomu, že premiérske kreslo obsadí po voľbách práve jeden z tejto trojice politikov.

V stávkových kanceláriách si samozrejme môžete staviť aj na ďalších predsedov kandidujúcich strán, ktorí sú však pri dnešných kurzoch v pozícií outsiderov. Na posledného víťaza parlamentných volieb z roku 2020 Igora Matoviča (OĽANO) je vo Fortune kurz 200. Šance v tomto zmysle neprajú ani Richardovi Sulíkovi (SAS) s kurzom 300, Borisovi Kollárovi (Sme Rodina) s kurzom 400, či napríklad Mariánovi Kotlebovi (ĽSNS), ktorí je aktuálne na chvoste stávkových príležitostí s kurzom 1 200.

Vyhrá strana SMER-SD parlamentné voľby? – čo na to kurzy

Vo volebných prieskumoch už pravidelne obsadzuje prvú priečku strana Roberta Fica SMER-SD. Na druhej pozícií sa posledné týždne stabilne drží strana Progresívne Slovensko, ktorej hlavnou tvárou vo voľbách je jej predseda Michal Šimečka.

Aj podľa aktuálnych kurzov v stávkových kanceláriách by sa súboj o celkového víťaza parlamentných volieb mal odohrať práve medzi týmito dvomi kandidujúcimi stranami. Ak by ste si chceli dnes staviť vo Fortune na stranu SMER-SD ako celkového víťaza, vašu stávku by ste podávali s kurzom 1.70. Progresívne Slovensko má aktuálny kurz 2.20.

Zvyšným kandidujúcim stranám momentálne žiadna stávková kancelária ani tipujúci príliš nedôverujú. Víťaz posledných volieb OĽANO sa drží okolo kurzu 80. Na HLAS-SD je vo Fortune kurz 50 a napríklad strana Republika má kurz až 300.

Zaujímavosťou však je, že vysoké kurzy zjavne tipujúcich neodrádzajú k tomu, aby stavili na vlastných favoritov. Štatistiky Tipsportu ukazujú, že na víťazstvo OĽANO bolo dokonca uzatvorených viac stávok, než na jedného z dvoch hlavných kurzových favoritov Progresívne Slovensko.

Ako tipujú Slováci na parlamentné voľby v Tipsporte?

Na internetových stránkach stávkovej kancelárie Tipsport si môžete pozrieť nielen aktuálnu kurzovú ponuku jednotlivých príležitostí, ale aj to, koľko Slovákov na nich uzatvorilo svoje stávky.

Určite nie je žiadnym prekvapením, že najviac tipujúcich dôveruje strane SMER-SD. K dnešnému dňu bolo na túto príležitosť uzatvorených vyše 75 % zo všetkých stávok na kandidujúce strany, čo predstavuje sumu viac ako 250 000 €.

Druhý kurzový favorit Progresívne Slovensko však od tipujúcich získal len necelých 8  % uzatvorených stávok, teda viac ako 25 000 €. V tejto štatistike od Tipsportu ho predbehol víťaz minulých volieb OĽANO a Priatelia, ktorého objem celkových stávok presiahol sumu 42 000 €, čo je približne 13 %.

Pri vysokom kurze, ktorý má aktuálne OĽANO a Priatelia v stávkových kanceláriách, zjavne veľa tipujúcich verí v nečakaný výsledok, ktorým už strana dokázala prekvapiť práve v posledných parlamentných voľbách.

Ak vás zaujíma kompletná štatistiku Tipsportu, nájdete ju na tomto odkaze. Tipsport taktiež ponúka aj bonus pre tipujúcich, ktorí zatiaľ nemajú v stávkovej kancelárii vytvorený účet. Za online registráciu získate až 20 € zadarmo na tipovanie.

Ako tipovať na výsledky v parlamentných voľbách vo Fortune

Zvažuje tipovať na parlamentné voľby aj vy? Stávkové kancelárie na Slovensku idú s dobou a svoje služby už ponúkajú aj na internetových platformách. Nemusíte tak nikam cestovať a svoju stávku uzatvoríte aj pohodlne, priamo z vášho domova.

Využite exkluzívnu ponuku Fortuny, ktorá platí len do nadchádzajúcich volieb. Ak ešte nie ste klientom tejto stávkovej kancelárie, za registráciu získate stávku bez rizika v hodnote až 50 €. Ide o ideálny nováčikovský bonus, kedy si môžete podať tiket na vášho favorita vo voľbách bez toho, aby ste riskovali stratu čo i len jediného eura. Ako tento bonus funguje?

  1. KLIKNITE SEM a prejdite na stránky stávkovej kancelárie Fortuna.
  2. Potvrďte záujem o bonus 50 € bez rizika.
  3. Vyplňte registračný formulár a postupujte podľa informácií na obrazovke.
  4. Po dokončení registrácie a online overení totožnosti získate k dispozícii stávku bez rizika do výšky 50 €.
  5. Stávku bez rizika môžete podať ako váš prvý tiket v maximálnej sume 50 €.
  6. Váš tiket musí obsahovať aspoň jednu stávku zo sekcie „Politika“.
  7. Celkový kurz na tikete musí byť aspoň 2.0.
  8. Ak vám tip nevyjde, Fortuna vám 50 € vráti.
  9. Ak vám tip vyjde, výhra je vaša vo forme reálnych vyberateľných peňazí.

Pre vklad peňazí na váš online účet vo Fortune môžete využiť napríklad platobnú kartu, bankový prevod, alebo aj rýchly a pohodlný Fortuna SMS vklad. Ak sa rozhodnete využiť bonus pre nových hráčov, je potrebné tento vklad uskutočniť a následne zaň podať váš tiket. Pri bezrizikovej stávke sa vám však v prípade neúspechu celá výška vkladu vráti.

Kompletná kurzová ponuka na parlamentné voľby 2023

Okrem celkového víťaza parlamentných volieb môžete vo Fortune tipovať aj na celý rad ďalších príležitostí. Staviť si môžete napríklad aj na umiestnenie politickej strany do druhého, tretieho, či štvrtého miesta, volebnú účasť v percentách, koľko percent získajú jednotlivé strany, či ktorá strana z vybranej dvojice získa viac percent.

Po registrácii a prihlásení sa do vášho účtu vo Fortune nájdete kompletnú kurzovú ponuku na ľavej strane vašej obrazovky, v sekcii „Politika“.

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Ostatné športy