Sledujte nás

Ostatné športy

Ako sme sa ocitli na Rallye Dobšiná 2023

Sviatočný voľný deň umožnil naplánovanie predĺženého víkendu a rodinnej chaty v srdci Slovenského raja neďaleko malebných Dediniek. Nikto z nás však netušil, že sa ocitneme v epicentre pretekov rallye.

Rellye Dobšiná 2023

Sviatočný voľný deň umožnil naplánovanie predĺženého víkendu a rodinnej chaty v srdci Slovenského raja neďaleko malebných Dediniek. Nikto z nás však netušil, že sa ocitneme v epicentre pretekov rallye. Aká príjemná náhoda!

Pokojnú a tichú sobotnú rannú kávičku v obklopení krásnej slovenskej prírody naraz prehlušilo húkanie sprievodného vozidla a následný zvuk nadupaných motorov. Prvotné otázky či nejasnosti zodpovedalo rýchle vyhľadávanie cez gúgl že vo co tu vlastne gou. Na programe je pretek Rallye Dobšiná a jej druhý ročník.

Chata, na ktorej trávime víkend, sa nachádza len pár minút peškom od hlavnej trate, po ktorej vedú doobedné rýchlostné skúšky. Rýchlo beriem do ruky vychladený Radegast a ponáhľam sa čo najbližšie k trati. Prvá časovka je už v plnom prúde a tak sa dostanem len po križovatku a usporiadateľskú pásku a závodníkov sledujem skôr zospodu.

Prestávka medzi rýchlostnými skúškami umožňuje dočapovanie zásob a následné presunutie sa k výhodnejšiemu stanovisku hneď ku trati na menšiu lúčku. Organizátori nás však všetkých sťahujú do bezpečnej vzdialenosti od trate, keďže sa nachádzame rovno pod kopcom, kde pretekári pomerne silno brzdia do následnej šikany. V spoločnosti niekoľkých desiatok nadšencov následne sledujeme, ako sa v neskutočnej rýchlosti ženie jeden automobil za druhým. Zážitoček.

Poobedný nabitý program, rozumej hubačko-prechádzka a grilovačka, má za dôsledok, že si poobedné etapy necháme dobrovoľne ujsť. Hluk motorov sa však ozýva po celej doline, a tak sme aj tak súčasťou pretekov po celý deň.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Ostatné športy