Sledujte nás

Bojové športy

Kickbox. Prvýkrát naživo

Prvýkrát som videl kickbox. Naživo. Naživo a fest zblízka. Nerozumiem tomuto športu, a podľa toho bude asi vyzerať moje zamyslenie. Ale…

Open liga kickbox Bardejov

Prvýkrát som videl kickbox. Naživo. Naživo a fest zblízka. Nerozumiem tomuto športu, a podľa toho bude asi vyzerať moje zamyslenie. Ale…

Vždy ma fascinoval Tyson, Holyfield, Kličkovci, box, MMA, loukiky, hajkiky, proste všetko, čo súviselo s „bostonskou mlátičkou“, ako sme akejkoľvek nakladačke kedysi vravievali.

V športovej hale v Bardejove na 4. kole open ligy kickboxu sa vyskytnem samozrejme prvýkrát v živote, polonáhodou a hlavne kvôli jednému z mojich študentov. Sedí vzadu. Nenápadný, skromný dríč, výstavný jednotkár, ledva hlesne vetu. Za štyri roky nikdy čo i slovkom či gestom nevyrušoval. Keď som si pred časom všimol jeho námahou pekne kreované ruky a neskôr aj mono pod okom, debata bola na svete.

Alex je v hale v úlohe trénera, kvôli maturite a stužkovej nemá natrénované. Sledujem tak narvanú halu plnú spotených tiel, nacancaných krások, farebných rukavíc a celej tej ľudskej riavy. Za 30+ minút na palubovke sa trikrát reve „Doktóór!!“. V najmenšej kategórii sa po kiku práve rozplakal chlapec. V očiach vákuum, profesionálny tím mu pomáha lapiť dych. V kategórii poväčšine stetovanej ťažkej váhy za povrazmi kvapká testosterón jak pivo u Garžoľa vo výčape, za revu celej ekipy soka ide po priamom KO k zemi jeho súper. Aj jemu sa dívam do očí, fascinácia poráža aj striptíz Belucci. Krátke čakanie, kým príde k sebe. Jasné, na dnes má borec s kerkou „odpracované“.

Kategóriu dievčat galantne ignorujem, od 17-ročných kikerov v rukaviciach som ale na pár metrov, a to už padajú Monike po podprsenke aj gate. Dve kolá po dve minúty, medzitým pauza. Chlapci sa mlátia tak, že by rozplakali aj Monu Lízu, Alexov zverenec krváca hneď v úvode súboja z tváre, najskôr zlomený nos. Hrával som 40 rokov hokej, viem čo je bolesť, modriny, zranenia, zlomeniny, barly a hlavne mamine modlitby. V hre s pukom je ale cieľom gól, nie tvrdosť, ktorá má poslať rivala do kytek. Obdivujem športovca, ktorý sa primárne ide s niekým mastiť na žinenku, pričom vie, že z nej môžu poslať na ARO skôr jeho. A to že samozrejme, títo chlapci nie sú platení ako Vémola a spol. Uchty.

Kolega telocvikár Marek vraví, že borci MMA sú najkomplexnejší športovci na svete. Rýchlosť, sila, kondička, vytrvalosť, obratnosť, nikde ich všetky dokopy nepotrebuješ viac, ako pri bojových športoch. Myslím, že budem súhlasiť.

Teším sa na ústne májové maturity. Možno si oblečiem to triko, čo mi bardejovský klub kickboxerov venoval. Prídte. Alex bude pol hodinu vyprávať o kickboxe. A to aj keby si potiahol skleníkový efekt.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Bojové športy