Sledujte nás

Hokej

Medzitým v NHL: Piatkové TOP momenty uplynulého týždňa (13. – 19. október 2023)

Prinášame vám prehľad tých najzaujímavejších momentov uplynulého týždňa zo zámorskej NHL.

Medzitým v NHL, sezóna 2023/2024 - Piatkové TOP momenty uplynulého týždňa #1

Veľký poprask okolo Bedarda

Jednoznačne najsledovanejšou osobou v NHL je momentálne Connor Bedard. Tohoročná hviezda draftu účinkuje v prvom tíme Chicaga a kam sa pohne, médiá nasledujú. Pomerne často sa stretnete s titulkou, že „Connor Bedard a Chicago Blackhawks dnes nastúpia proti…“ No, ja byť ktokoľvek z etablovaného a hviezdami nabitého kádra Chicaga, tak sa urazím.

Nechápte ma zle, nechcem „malému Beďovi“ upierať talent, je šikovný, to bez debaty. ALE v NHL je dva týždne aj s cestou, zatiaľ odohral päť zápasov a nazbieral tri body. Bolo celkom zábavné sledovať, ako sa po jeho prvom góle v nemenovanej americkej televízii objavil titulok „Chasing greatness“ s porovnaním Bedardovho prvého (a zatiaľ jediného) gólu s 894 gólmi Wayna Gretzkého. Ako… sa upokojíme, dobre?

Montreal má problém

Juraj Slafkovský zatiaľ odohral tri zápasy a má na konte jednu asistenciu. Jeho tím má však problém: hneď v druhom zápase (zhodou okolností proti „Bedardovi a Chicagu“) sa zranil jeho tímový kolega Kirby Dach, s ktorým Juraj hrával v druhej útočnej formácii. Tréneri sa teraz snažia preskladať útoky tak, aby talentovaného centra nahradili.

Hviezda menom Ružička

Calgary sa priebežne drží na treťom mieste pacifickej divízie a svoj podiel má na tom Adam Ružička. V štyroch zápasoch dal dva góly a pridal dve asistencie. V posledných dvoch zápasoch dokonca patril medzi hviezdy. Adam pritom dlhé mesiace trpel na gólové suchoty, v ofenzíve sa mu vôbec nedarilo. Zdá sa, že „chytil slinu“ – a snáď sa konečne dočká gólovo plodnej sezóny.

Trápenie Washingtonu

Martin Fehérváry zatiaľ nemá prílišný dôvod na radosť. Washington je na chvoste metropolitnej divízie. Martin zatiaľ nebodoval. Trápi sa aj muž, na ktorého sa upierajú zraky médií: Alexander Ovečkin má po troch zápasoch na konte len jediný bod za asistenciu. Ku svojim 822 kariérnym gólom v tomto roku ešte nepridal ani jeden.

Tatar nachádza svoje miesto

Tomáš Tatar po prestupe do Colorada spočiatku nedostával veľa priestoru na ľade. Experti ho kritizovali, že je „neviditeľný“ a málo aktívny. Vo svojom štvrtom zápase im však zavrel ústa, keď aj napriek krátkemu času na ľade (13 minút) prihrával na dva góly.

Černák čaká na príležitosť

Erik Černák zatiaľ tiež nebodoval. A to napriek tomu, že už odohral päť zápasov a v každom z nich bol na ľade 16-20 minút.

Kto sa ešte dočká?

Nedá mi aspoň okrajovo nespomenúť dve mená, ktoré toho času pôsobia v AHL.

Pavol Regenda si v minulej sezóne pričuchol k NHL, no teraz opäť pôsobí v AHL. V dvoch zápasoch strelil tri góly, v bodovaní tímu je na prvom mieste a… čo si budeme klamať, svojimi výkonmi sa pýta do prvého tímu. Veríme, že si to v Aneheime čoskoro uvedomia.

Tím New Jersey Devils (ne)pochopiteľne poslal na farmu Šimona Nemca. Po excelentnej príprave (vyhrali všetkých sedem zápasov) sa im však príliš nedarí. Fanúšikovia na sociálnych sieťach sa dožadujú zmien v kádri – a jednou z najčastejšie uvádzaných zmien je povolanie Šimona z AHL. Problém je len v tom, že Šimon sa v prvom zápase sezóny zranil (to bolo v onen piatok trinásteho) a odvtedy nehral. Zdá sa však, že behom najbližších dní bude opäť fit – a snáď sa konečne dočká oficiálnej premiéry v najvyššej lige.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Hokej