Sledujte nás

Hokej

Medzitým v NHL: „Slovenské“ to najlepšie z úvodných zápasov

Prinášame vám výber zaujímavých momentov z prvých dní novej sezóny.

Medzitým v NHL, sezóna 2023/2024 - TOP momenty úvodných zápasov

Prinášame vám výber zaujímavých momentov z prvých dní novej sezóny.

10. október: Hitman Černák

Ako prvý Slovák sa v tomto roku predstavil Erik Černák v drese Tampy. Jeho tím si v úvodnom zápase sezóny poradil s Nashwillom 5:3. Slovenský obranca síce neskóroval, ale mal leví podiel na tom, že jeho tím ustál oslabenia. Navyše, rozdal v zápase 6 hitov („bodyčekov“) – najviac zo všetkých hráčov na ľade.

11. október: Slafkovského najlepší zápas

Montreal nastúpil na prvý zápas sezóny proti Torontu. Bláznivú prestrelku nakoniec prehral 5:6 po samostatných nájazdoch. Juraj Slafkovský sa blysol nádhernou prihrávkou, ktorá sa okamžite stala hitom internetu. Jeho druhý útok v zložení Alex Newhook – Kirby Dach – Juraj Slafkovský sa blysol piatimi bodmi v zápase a novinári ich okamžite začali prezývať NewDachSky.

Zaujímavým bodom zápasu bola aj ruvačka medzi montrealským „šerifom“ Arberom Xhekajom a Ryanom Reavesom z Toronta. Xhekaj za búrlivého jasotu divákov prevalil Reavesa cez bránu.

11. október: Ružička s prvou asistenciou

V rovnakom čase nastúpil na svoju premiéru v novej sezóne aj Adam Ružička. Calgary si v úvodnom zápase poradilo s Winipegom 5:3. Adam si otvoril bodové konto v polovici trinástej minúty, kedy prihrával na otvárací gól.

11. október: Tatarova premiéra v novom tíme

Aj Tomáš Tatar štartoval novú sezónu v tú istú noc. Po prvý raz sa predstavil v drese Colorada. Na ľade strávil veľmi málo, len niečo viac ako 9 minút, no aj tak ukázal, prečo je skutočnou hokejovou hviezdou. Aj on asistoval na gól, tentokrát na ten úplne posledný, ktorým Colorado zaklincovalo výhru 5:2 nad Los Angeles.

13. október: Nie práve najlepší začiatok pre Fehérváryho

Ako posledný z pätice Slovákov sa predstavil Martin Fehérváry v drese Washingtonu. Piatok trinásteho naozaj priniesol Caps smolu – Pittsburgh im uštedril štyri góly a Caps sa nezmohli ani na jeden. Feherváry si na svoje prvé body v novej sezóne bude musieť počkať.

Bonus: jeden extra tvrdý brankár

V zápase Edmontonu proti Vancouveru síce nehral žiaden Slovák, ale musím ho uviesť v tomto súhrne. Tento zápas skončil devastujúcou výhrou Vancouveru 8:1 nad favorizovaným Edmontonom. Svoju zásluhu na tom mali dvaja hrdinovia. Útočník Brock Boeser, ktorý nasúkal Edmontonu hneď štyri (!) góly a brankár Thatcher Demko, ktorý zneškodnil 21 striel Edmontonu. Zdalo by sa, že na tom nie je nič zvláštne, lenže 27-ročný gólman hral v zlom zdravotnom stave. Tak zlom, že ho v polovici tretej tretiny museli poslať do šatne… po tom, ako sa povracal do vlastnej masky.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Hokej