Sledujte nás

Hokej

Medzitým v NHL: Slafkovský ide bomby a iné novinky týždňa (10. – 16. 2. 2024)

Ak sledujete NHL, istotne ste okrem Valentína oslávili aj tieto úspechy našich hráčov.

Medzitým v NHL, sezóna 2023/2024 - Piatkové TOP momenty uplynulého týždňa #14

Atlantická divízia

Prvá Florida a druhý Boston majú zhodne po 74 bodov. Na treťom mieste je so značným odstupom Tampa (65 bodov). Erik Černák si v uplynulom týždni konečne zapísal do štatistík prvý gól v sezóne a pridal k nemu aj asistenciu a dve plusky.

Montreal sa stále trápi na šiestom mieste s 52 bodmi, ale Juraj Slafkovský má za sebou bezpochyby najlepší týždeň svojej doterajšej kariéry. Podarilo sa mu bodovať vo všetkých zápasoch tohto týždňa: ak rátame aj víkendový zápas s Dallasom, tak zaznamenal 3 góly a 4 asistencie. Zároveň sa mu podarilo bodovať v siedmich po sebe idúcich zápasoch, čím vytvoril klubový rekord: žiaden teenager vo vyše storočnej histórii Montrealu Canadiens nebol takýto úspešný. Náš Jurko ide bomby, Montreal ho miluje – a my tiež. 

Metropolitná divízia

New York Rangers (73 bodov) si držia slušný náskok pred Carolinou a Philadelphiou (65 bodov). Na štvrtom mieste, no so značným odstupom (58 bodov) sú New Jersey Devils a Šimon Nemec. „Nemovi“ jeho fanúšikovia včera gratulovali k 20. narodeninám (my v redakcii sa pridávame!). V uplynulom týždni nebodoval. Jeden gól síce strelil, no neuznali mu ho pre prílišnú „aktivitu“ jeho spoluhráča v bránkovisku. No hokej, ktorý predvádza, je na vysokej úrovni. 

Až siedmy je Washington s 54 bodmi. Martin Fehérváry v tomto týždni pridal jednu asistenciu. Jeho slávny kapitán Alex Ovečkin chytil slinu, má už celkovo 836 gólov a pokorenie Gretzkého rekordu (894 gólov) je čoraz reálnejšie. 

Centrálna divízia

Tu opäť hviezdi Dallas (74 bodov) pred Coloradom (70 bodov) a Winnipegom (69 bodov).

Až siedma je Arizona s 50 bodmi, kde sa svojho debutu dočkal Adam Ružička. V dvoch zápasoch tohto týždňa však nebodoval a jeho čas na ľade nepresiahol 9 a pol minúty na zápas.

Pacifická divízia

Vancouver je suverénnym lídrom nie len tejto divízie no i celej súťaže s 80 bodmi. Vegas je na druhom mieste so 68 bodmi a 63 bodov má tretí Edmonton, ktorý sa húževnato vypracoval takmer až z chvosta tabuľky.

Na piatom mieste (56 bodov) je Seattle s Tomášom Tatarom. Skóroval v hneď prvom zápase po all-star pauze, ešte 10. februára proti Philadelphii. Potom sa stal hrdinom tímu, keď gólom v samostatných nájazdoch (tie sa však do štatistík nerátajú) rozhodol o víťazstve nad Islanders. 

O priečku nižšie je Calgary s 55 bodmi a v ňom Martin Pospíšil. Aj on v uplynulom týždni bodoval, zaznamenal jednu asistenciu. Pribudli mu však aj dve mínusky a dokopy 6 trestných minút. 

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Hokej