Sledujte nás

Hokej

Medzitým v NHL: Ružičkova „lajna“ a iné novinky týždňa (17. – 24. 2. 2024)

Čo „pekného“ vyviedli Slováci v NHL za minulý týždeň?

Medzitým v NHL, sezóna 2023/2024 - TOP momenty uplynulého týždňa #15

Atlantická divízia

Na prvé miesto vyhupol Boston (81 bodov), no Florida (80 bodov) mu dýcha na päty. Na tretie miesto sa posunulo Toronto (74 bodov).

Tampa klesla na piate miesto, má 67 bodov. Erik Černák odohral tri zápasy, no nebodoval.

Montreal sa prepadol až na dno tabuľky s 52 bodmi. Rekordná bodová séria Juraja Slafkovského skončila na čísle osem, keď naposledy asistoval v zápase proti Washingtonu. Odvtedy nezaznamenal žiaden bod.

Metropolitná divízia

Rangers stále dominujú (81 bodov) pred Carolinou (73 bodov) a Philadelphiou (67 bodov).

Na štvrtom mieste sú New Jersey Devils (62 bodov). Šimon Nemec má za sebou celkom úspešný týždeň, zo štyroch zápasov si odniesol dve asistencie.

O bod menej a o priečku nižšie nájdeme Washington (61 bodov). Martin Fehérváry nemá za sebou príjemný týždeň: v zápase proti Montrealu sa hneď v úvode zranil. Jeho návrat do tímu zatiaľ nie je ohlásený, no nemalo by to trvať príliš dlho.

Centrálna divízia

Dallas (78) si stále drží neveľký náskok pred Winnipegom a Coloradom (75 bodov). 

Na siedmom mieste je Arizona (50 bodov) a v nej… už nenájdeme Adama Ružičku. Na internete sa objavilo jeho súkromné video, v ktorom mal pri sebe zvláštny biely prášok. Či to bola múka, soľ alebo niečo naozaj ostré, nevie nikto. Vedenie tímu ho však okamžite umiestnilo na waiver listinu. Keďže si ho nikto nevzal, ukončili mu zmluvu.

Pacifická divízia

Vancouver je stále lídrom súťaže s 82 bodmi. Obhajcovia z Vegas značne strácajú (71 bodov), no povolali si posilu – Jakub Demek dostal miesto v hlavnom tíme. Zatiaľ sa však svojej premiéry nedočkal.

Tretí Edmonton má 68 bodov.

Piate je Calgary (61 bodov) a Martin Pospíšil. Aj ten môže byť s uplynulým týždňom spokojný: zapísal si gól a asistenciu.

Na šiestom mieste (59 bodov) nájdeme Seattle a v ňom Tomáša Tatara. V tomto týždni opäť nebodoval. Objavujú sa špekulácie, či ho aj Seattle neposunie ďalej, keďže dostáva stále menej priestoru na ľade. 

Udalosť týždňa: Jágrov triumfálny návrat do Pittsburghu.

Česká hokejová legenda Jaromír Jágr sa dočkal veľkej pocty. Jeho dres s číslom 68, v ktorom dlhé roky hrával za Pittsburgh, bol oficiálne vyradený. Kto sledoval ceremoniál, istotne mu neušlo, ako si moderné hviezdy Pittsburghu nahodili na Jágrovu počesť „mullet“ parochne. Práve Jardo bol hrdým nositeľom účesu, ktorý v našich zemepisných šírkach často nazývame „deka.“ A nie, ani vo svojich 52 rokoch sa nezberá do dôchodku – takže jeho oficiálne uvedenie do siene slávy (kde mu miesto právom patrí) bude musieť ešte počkať.

Hádanka na koniec: viete, prečo Jágr nosil práve číslo 68? 😊

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Hokej