Sledujte nás

Krátke príbehy veľkých

KRÁTKE PRÍBEHY VEĽKÝCH – George Best (spomienka 2013)

Pele good. Maradona better. George Best.

Krátke príbehy veľkých - George Best

Narodil sa 22. mája 1946 v Belfaste, a v týchto dňoch /25.11./ uplynie 8 rokov odo dňa, kedy vo veku 59 rokov opúšťa svoju i našu futbalovú planétu. Best. George Best.

Reprezentant Severného Írska, a božský krídelník Manchestru United, v drese ktorého sa ocitá už v svojich 15-ich, a získava v roku 1968 Európsky pohár, i titul Európsky futbalista roka. Za manchesterských Devils odohrá za 11 rokov pôsobenia v tíme 470 zápasov, strelí 179 gólov, a ohúri svet eleganciou, rýchlosťou, technikou, a predovšetkým futbalovou genialitou. V r.1974 nečakane United opúšťa /má 27 rokov/, a i keď sa nakrátko futbalovo objaví v kluboch v rôznych častiach sveta, ako 37-ročný definitívne opúšťa profesionálny futbal.

Charizma, umenie, i majstrovstvo vynášajú Georga do samých výšav tých naj top celebrít v Anglicku i na celom svete, „Geordie“ je považovaný za 5-ho z Beatles, a i sama futbalová história dodnes píše nezabudnuteľný slogan „Maradona good, Pelé better, George Best.“ Druhá strana mince však ostáva i tu neúprosná, a daň za výnimočnosť platí večný elegán v plnej výške, a bez prehnaných odkladov. Ozdoby, majetok, alkohol, ľahkovážnosť, i nedostatok disciplíny /90percent peňazí som vrazil do rýchlych áut, alkoholu a žien, zbytok som premrhal/ skolia Besta k zemi, a v r.2005, po kontroverznej transplantácii pečene a zdravotných komplikáciách, zapríčinených imunosupresívami futbalová hviezda opúšťa galaxiu, v ktorej bola ešte nedávno tou jednoznačne prvou dámou.

…A diamant v hrude nezhnije. Česť tvojej pamiatke, George…

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Krátke príbehy veľkých