Sledujte nás

Hokej

KTO VYHRÁ ZÁPAS SNOV … ?

1476676_10201834784566222_263570317_nPo rokoch sa rozhodujem obnoviť snahu o debatu na tému „Zápas snov“. Predstavte si napríklad Hossu, Gáboríka, Tatara, Sekeru, či „bostonskú mlátičku“ Zdena Cháru v ich špičkovej forme. 5 vami vybratých superhráčov  –  Váš Dream tím.

Máte teda päť, vami nominovaných, najlepších slovenských hokejistov /asi správne predpokladám, že väčšina zalovíte v zostavách minulej i súčasnej NHL/, ktorí budú tvoriť jedno jediné, kompletné a celé mužstvo. Vaše mužstvo. Päť zdravých, vo vrcholnej forme hrajúcich, vami vybratých hviezd. Voľte ako, čo, a koho chcete, klasickú lajnu 3 útočníkov a 2 bekov, ak sa vám páči, aj 5 forwardov naraz. Zedník, Bondra, Stumpel, Pálffy, Demitra, Sekera, Nagy, Radivojevič, Miklík …? Kombinujte, manažujte, riaďte. Pre PRÍKLAD nominujem do obrany úderku Chára -Višňovský /pripomínam, neviažte sa na čas, berte do úvahy vrchol a vami predpokladaný zenit formy vašich borcov, vrátane minimálnych alebo žiadnych zranení/, v útoku rozdám karty Gáboríkovi, Mariánovi Hossovi, a povedzme, Palovi Demitrovi…Deam team je pripravený.

1472100_10201834813566947_2136702990_n

Zápas, na ktorý takto vybraní hokejoví „millionarios“ nastúpia, má čistých 20 minút /rozumej teda 1 hokejovú tretinu/, klasické pravidlá i klasický počet rozhodcov, miesto konania povedzme východoslovenský Poprad /relatívne menšie klzisko/. Áno, viem, čakáte na súpera, ono je to totiž POINTOU celej tej utópie i idey samotnej. Na druhej strane barikády teda nastupuje tím z 1. slovenskej hokejovej ligy mužov, v súčasnosti mužstvo jedno ozaj z tých najlepších, v tabuľke nateraz druhý HC 46 Bardejov. V plnej sile, kompletnej zostave, a o sile 4 útokov /ak tréner, samozrejme, nerozhodne inak/. Predstava začína naberať jasné kontúry, nebyť posledného detailu. Za 20 minút regulárneho zápasu snov môže Dream Team poslať na ľad proti prvoligistovi vždy IBA a LEN 3 /!/ zo svojich 5 borcov /2 hráči ostávajú teda stále k dispozícii, ale len na striedanie/. V bráne stoja gólmani kvalitatívne ROVNAKEJ úrovne, povedzme dvaja najlepší zo spomínanej 1. slovenskej hokejovej ligy. Pri faule na strane Dream tímu musí faulujúci hráč pri zastavenej časomiere namiesto klasického 2-minútového trestu odkorčuľovať 2 klziskové kolá /hra v dvojici neprichádza do úvahy/. Domyslite si, okrem mnohého iného, pre tento zápas aj bohužiaľ neexistujúcu motiváciu na strane hviezd, a náš virtuálny duel, permanentne merajúci silu PIATICH proti TROM, začína.

1488279_10201834787166287_30188563_n

Alea iacta est, prijímam Vaše „stávky“ na víťaza…!

Dnes už poznám zopár odpovedí, od tých, čo nemihli brvou nad jednoznačnosťou nimi predpovedaného konečného výsledku, až po nekonečné analýzy i herné špekulácie kolegov, priateľov, laikov i expertov, no najväčšmi, a to mi verte, FASCINUJE  až priam neuveriteľná NEZHODA a rozporuplnosť ich názorov. Ak sa teda pridáte do mikroankety „Tipni výsledok“, ponúkame na stránkach BROsport po primeranom čase možno nemálo zaujímavú spätnú väzbu a vyhodnotenie tohto netradičného zamyslenia.

Neleňte, skladajte svoj tím, ČAKÁME  vaše odpovede 🙂 !!

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
13 komentárov

13 Comments

  1. jastan

    9. decembra 2013 at 16:40

    Moj nazor Stewe poznas, jednoznacne hviezdy, 5:1, zostava Bondra, Marian Hossa, Peter Stastny, obrana Chara a Suchy(asi uz malo pamata), heeeeeee

  2. Samuel

    9. decembra 2013 at 17:24

    Môj názor je ten, že hviezdy by relatívne slabých Bardejovčanov predčili ako po technickej stránke, tak v prehľade hry. Žiadna splašenosť, hrali by do brejkov, určite lepšie premieňanie šancí, väčšia herná pohoda a predpokladajme, že aj zohranosť.
    Hviezdy by vyšli z duelu ako víťazi.
    Moja zostava : Višňovský, Chára, Bondra, Gáborík, Demitra

  3. stew

    9. decembra 2013 at 18:09

    ocenujem Jastana aj Samuela, su zatial JEDINI co poznam po zopar debatach, ktori JEDNOZNACNE favorizuju NHL…

  4. Joseph

    9. decembra 2013 at 19:13

    Môj tip je 6:3 pre NHL.

  5. Marián Fábian

    10. decembra 2013 at 10:31

    Určite by vyhrali hráči z NHL, aj ked si myslím, že goly by dostali aj oni. Heh.

  6. Jakub Soth

    10. decembra 2013 at 15:15

    Veľmi sa mi páči takéto zamyslenie. No pridám sa aj ja do tipovania.
    Takže ja osobne by som zložil tím presne taký ako bol spomenutý v tomto zamyslení – Demitra s krídlami Hossa a Gáborik, v obrane Višnovský a Chára. No ale ako je spomenuté tak ten DREAM TEAM nemá žiadnu motiváciu a keďže sú to hviezdy, takže by hrali veľmi profesionálne, čo by znamenalo,že by sa núkali a tým nič nedosiahli, hráči Bardejova by boli celý Happy,že môžu hrať proti takému DREAM TEAMU a to by ich nieslo dopredu, hrali by pozorne v obrane a ale zároveň ich prechod do útoku by bol jednoduchý, čo by prinieslo ovocie a hneď v úvode by Bardejov strelil nejaký ten golik, stred zápasu by bol vyrovnaný ale prejavilo by sa to,že sa hraje 5 na 3 a Bardejov by pridal ďalšie góly, no ale DREAM TEAM sa nevzdáva a tréner by poslal na záver zápasu dopredu Hossu, Demitru, Gáborika a vieme aký vedia spraviť prievan v súperovom pásme no ale zmohli by sa iba na skorigovanie zápasu.

  7. Daniel Viglaš

    10. decembra 2013 at 16:46

    Namotivujme naše tímy… Dream team hrá o Stanley cup , Ak Bardejove vyhrá postúpi do KHL hh; no náš výsledok závisí aj na brankároch –> čím lepší brankár tým horšie pre Bardejov (videl som ich naposledy pred dvoma rokmi a ich strely príklepom ma pobavili, pomalépomalépomalé – všetko bolo pomalé) – no Dream team – obrana Chára a Švehla (silový obrancovia, ktorý budú čistiť pred bránou a nahrávať dopredu), útok kreatívny Šťastný, rýchly ostrostrelec Bondra a full-package Hossa. Začína zápas – vhadzovanie vyhral Šťastný, nahráva Chárovi ten vysúva Bondru do breaku áááá je tu prvý faul Bardejova – už je to len 4 na 3 … ďalej si vieme predstaviť… od kvality brankárov závisí počet gólov, ale jednoznačne vyhráva Dream team!!

  8. stew

    10. decembra 2013 at 17:24

    vyzera to zatial na 5:1 pre NHL, uplne NAOPAK v porovnani s komentmi na BROsport facebooku, kde to je 3:O pre BJ /jastan je jan stankovic, ta ista osoba, cize ten sa opakuje tu aj na fb/…zhrnuc BS a BS fb je to pokial sa nemylim 5:4:)pre NHL….PRIDAVAM KOMENT KOLEGU na MOJOM FB:…“tak na toto som zvedavý…vo volejbale neni o čom, 3 špičkoví hráči rozbijú 6 priemerných na blato..tu však osobne vidím rozumnú obranu 5 proti 3 + početnú prevahu v útoku + kondičný faktor vs. technická a taktická vyspelosť + rýchlosť skôr v neprospech Dream Teamu „…. KED TO ZHRNIEM, MAME STAV 5:5????????????:)))presne ako napisne v blogu, NEUVERITELNA ROZPORUPLNOST V NAZOROCH:))))cakame DALSICH „tiperov“:))

  9. stew

    10. decembra 2013 at 18:32

    pridávam CHLAPCOV 3.D Gymnazia LS Bardejov…VSETCI su za VYHRU …BJ!

  10. marky

    11. decembra 2013 at 20:33

    Aj ked by som velmi drzal palce chlapcom z BJ, na rychlost, skusenost, vydrz a koncovku NHL boys by nestacili. Slabe ohnivko su brankari, tam sa to moze lamat, no najslabsie je asi fakt motivacia zamorskych hracov…Steew,popracuj este na tomto ohnivku tejto krasnej sportovo-filozofickej teme a ja skusim ziskat nazor aj z trenerskej pozicie. Co taky Milan Stas….? Skusim 🙂 to.

  11. stew

    11. decembra 2013 at 20:50

    super.)))STAS bude asi ten najprofi mozny komentar…spokojne sa PYTAJTE aj INYCH vacsich profikov ako sme my:))..PS: bez MOTIVACIE sa neda NIC velke vyhrat, to je pravda:)

  12. flado

    11. decembra 2013 at 21:09

    Ok Stew, takze podla mna by historicky mohli byt v zostave NHL Robert Svehla a Lubo Visnovsky v obrane, vpredu Peter Bondra, Zigo Palffy, a Marian Gaborik..je mi luto, ze si pri citani prave na zadok padol, ked si tam Zdenka nenasiel, o to mi presne islo..:) Asi si netusil, ze napriek vysokej ucte k nemu si nemyslim, ze bol a niekedy bude lepsi obranca, ako tito dvaja..dufam, ze som sprijemnil vecer..:)
    A pokial ide o ten zapas, mam maly handicap, ze som to muzstvo z BJ nikdy hrat nevidel..ani na nezivo, zial..ak vsak vychadzam z predpokladu, ze tam dnes uz hadam nehraju obrancovia, co sa dozadu korculovat rovno na zapasoch ucia (minimalne na jedneho takeho urcite nikdy nezabudneme.:), tak podla mna aj keby si chlapci z NHL dali vrtule do zadku, mozno az na par urcite vydarenych brejkov nemaju realnu sancu v trojici nieco uhrat..hokejova matematika nepusti a pravidelne striedajuci piati (hoc aj priemerni) hokejisti na troch, je podla mna ta rozhodujuca vyhoda..v lepsom pripade by neprehrali o vela..:)

  13. Stanky ml.

    15. decembra 2013 at 17:35

    U mna je to jednoznacny vysledok !!! Dream Team vyhra !!!. Idealna zostava pre mna : Handzus, Hossa, Gaborik, Chara,Sekera-prip. Visnovsky. Hraci maju neskutocne vela natrenovane, Ved si vezmime len Charu-priemerne hra na zapas 25 minut a viac, sekera tiez. Utocnici v priemere 18-20 minut. Hraci HC 46 by ich tempu , rychlosti, kombinacnosti nestihali. Je to aj o mysleni, kym hrac HC 46 by rozmyslal po prebrati puku co s tym spravi, kazdy z hracov DREAM TEAM-u by uz dopredu vedel co spravi ak sa k nemu ten puk dostane, oni by boli o krok vpred v mysleni a o pááááár riadnych krokov vpred pri korculovani.Co sa tyka prechodu strednym pasmom, hraci Dream Teamu by prechadzali velmi jednoducho, rychle, kombinacne ale aj individualne.Co satyka brankarov tych by bolo lepsie keby boli brankari z 1.ligy, myslim, ze tu by mali velku vyhodu hraci Dream Team-u, urcite v slovenskej lige nie su tak skuseni a hlavne pripraveny na tak rychly hokej, take tvrde strely. Myslim, ze strelu zapastim , ktoru maju hraci Dream Team-u , nemaju niektori hraci priklepom z HC 46. U mna vysledok 7:2 v prospech Dream Team !!!

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Hokej