Sledujte nás

Analýzy

Slovensko vs. USA … Preview

2012svk1Celkom istotne môžeme povedať, že HDP Slovenska za deň 13.2.2014 bude asi tak polovica z predošlého roku, no za to obrat v krčmách… Hokejoví znalejší, ale hlavne tí menej znalí možno ocenia nejaké to info o hráčoch a súpiske na zajtrajší zápas.

Tím USA: Úprimne, ak by sa nehralo na širokom ihrisku, tak ich tipnem aj na víťazov turnaja, ale zajtrajšok bude o inom. Najlepšie poskladaný tím na olympiáde, kde hráči sú mladí a zároveň skúsení, rýchli a zároveň silní, draví s obrovskou túžbou po zlate na európskom klzisku.

Brankári:

Quick – zajtrajší zápas vraj odchytá práve on, gólman, ktorý ak má formu je nepriestrelný; túto sezónu bol celkom dlho zranený, no neviem či to niečo pre tento turnaj znamená
Miller – Jeho Buffalu sa veľmi nedarí, čiže je ťažké posúdiť ako chytá
Howard – brankár Detroitu, ktorý je preceňovaný tak ako asi Kanadská dvojica Price a Luongo

Obrancovia:

Suter, Fowler – Ryan Suter bol minulý rok nominovaný na Norrisovu trofej za najlepšieho obrancu
McDonagh, Carlson
Martin, Shattenkirk – Shattenkirk (St. Louis) je momentálne asi najlepším obrancom v tíme s najlepšou obranou v NHL 
Orpik, Faulk – Faulk hrá s Andrejom Sekerom v Caroline

Útočníci:

Brown, Kesler, Kane – veľmi dobre vyvážená lajna, kde tvorca bude samozrejme Patrick Kane, s fyzicky silným Dustinom Brownom (nikto z nich nie je typický strelec, ale to pri ich schopnostiach nie je problém)
Kessel, Pavelski, van Riemsdyk – Kessel a van Riemsdyk sú veľmi nebezpeční a zohraní z Toronta 
Parise, Backes, Oshie – tretia lajna, no netreba ich podceniť, lebo sú to veľmi šikovní hráči (Oshie a Backes zohratí zo St. Louis)
Pacioretty, Stastny, Callahan – Vynikajúci hráči, podľa mňa budú skôr ako typická štvrtá lajna, no zajtra si asi dovolia viac

 

Tím Slovensko: Túžili by sme, aby na ľade boli borci ako Gáborík, Graňák, či Višňovský, lebo ich strata bude viac než citeľná, no Slovensko už viackrát ukázalo, že nemusí mať najlepšie individuality, aby dokázalo poraziť aj tím plný hviezd. Má tento tím na to, aby zopakoval výkon z pred štyroch rokov?

Brankári:

Halák – nie vždy stabilné výkony v St. Louis, ale bezpochyby vynikajúci brankár, ktorý dokáže podržať tím v zápasoch, keď sa neho veľa strieľa (čo by mal byť náš prípad; Montreal 2009/2010)
Budaj – Túto sezónu keď dostal šancu, tak chytal veľmi dobre
Laco – Pochybujem, že zasiahne, ale ak, tak dúfajme, že ako na MS 2012

Obrancovia:

Chára, Sekera – Dvaja najlepší obrancovia nášho tímu; Andrej Sekera má životnú sezónu v Caroline
Baranka, Meszároš – Keď je Baranka na ľade, tak mám trošku strach v očiach a Meszárošove defenzívne schopnosti nie sú tiež ktovieako úžasné (útočné,to áno)
Marinčin, Jurčina – O Martinovi Marinčinovi bežný Slovák vie, že túto sezónu prvýkrát hral v NHL za Edmonton Oilers, ALE (určite veľké „ale“) hral vynikajúco. Pozeral som jeho zápasy a bol som veľmi milo prekvapený. Na blogoch Edmontonu Oilers ho pravidelne vychvaľujú, lebo mu fakt ide. Jurčina – podobné pocity ako Baranka
Starosta, Vydarený – povzdych… prečo sú Graňák a Sersen zranení???

Utočníci:

Marián Hossa, Handzuš, Tatar – Napriek tomu, že Handzuš je najlepší slovenský center, tak nie je to center do prvej lajny. Aj tak sa mi táto formácia ale celkom páči, lebo Hossa vie v podstate všetko a Tatar má úžasne šikovné ruky, ktoré dúfam v zápase uvidíme.

Radivojevič, Kopecký, Jurčo – Viem, že pán Vůjtek je vynikajúci tréner, ale Radivojevič? Na MS 2012 hral dobre a nikdy predtým ani potom. Kopecký tiež nemá úžasnú sezónu. Jurčo je síce mladý, ale má vynikajúce ruky a je aj fyzicky silný.

Bartovič, Surový, Miklík – Táto formácia sa mi páči určite viac ako tá druhá a som veľmi zvedavý na to, ako sa predvedú.

Pánik, Marcinko, Marcel Hossa – Pánik hral posledné zápasy fakt biedne, ale ak by hral ako na začiatku sezóny, tak by sa veľmi rýchlo posunul do druhej formácie. Na Marcinka som zvedavý hlavne kvôli tomu, že je z Extraligy a Marcel? Keď sa pozrieme na štatistiky, tak má v Rige vždy úžasné čísla, no je to iba v Rige a bojím sa, že sa to nezmení.

 

Držme chalanom prsty. Hlavne nech hrajú so srdcom a pre radosť, potom bude všetko o spokojnosti.

 

Autor: Dano

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Analýzy