Sledujte nás

Ostatné športy

SANDBOARDING V PERU

Po výstupe na stolovú horu Mt. Roraima a extréme na zasneženej Illimani vyberáme dnes  z celoročných potuliek triper.sk Južnou Amerikou /2010/ ďalšiu z ich športových aktivít, tentokrát viac ako netradičnú. Vitajte v Peru, priatelia…

Z Arequipy sa dostanete autobusom za 18 hodín po pobreží do hlavného mesta Peru – Limy.  Túto cestu sme si my rozdelili a po 12 hodinách skoro ráno z busu vyskočili v meste Ica.  V priebehu 3 minút sme boli naložení v taxíku a viezli sa do 8km vzdialeného mestečka Huacachina, ktoré je výnimočné a zvláštne predovšetkým jednou vecou.  Dedina je stále relatívnou dierou a netipujem, že tu niekto dokáže zotrvať viac ako tri dni, no z roka na rok ju navštevuje viac turistov, aby si užili jej skvelej, nie bežnej a zatiaľ stále lacnej atrakcie – piesočných dún.

hhhua

Piesok a jeho divy obklopujú celú Huacachinu, ktorá v ich zovretí vyzerá ako útulná zelená oáza.  Práve kvôli veľkému pieskovisku sa v dedinke rozrástol turizmus a agentúr, ktoré vás na jeepoch vezmú na párhodinové tripy, spojené so spúšťaním sa po piesku na doskách ( = sandboarding) je hneď zopár na každom kroku.

Taxikár nás vyhodil pred hostelom, ktorý vybehol s chválitebným „kombo dealom“ –  ubytko + sandboarding = rozumná cena.  Ponuku sme takmer bez vydumovania brali, hodili batohy na spoločnej izbe, vzali dosky a ešte pred semifinálovým futbalom Holandsko vs. Uruguay urobili pár výstupov a test jázd po horúcom piesku.

Po futbale, obede a akurátnom prípravnom počte pivečiek sedíme v trojke so šoférom v bugine, režeme to pieskom, fotíme, točíme, šmýkame a vytešujeme sa z tejto pre-nás-sureality ako malí chlapci až do západu slnka.

Po 1.5 hodine sa kompletne zpieskovaní a slušne unavení vraciame na hostel, vychutnávame skok do sprchy a krátko na to už i lacnú ‘menu del dia’ večeru s koktejlíkom a pivečkom v outdoor bariku…

Autor: Tomáš Biroš

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Ostatné športy