Sledujte nás

Nekategorizované

VOLCANOBOARDING – CERRO NEGRO /Nikaragua/.

pannyVo včerajšom príspevku naši triperi „bordovali“ pieskové duny v Peru, dnes prinášame krátku informáciu a hlavne ich úžasnú fotodokumentáciu z Nikaraguy, kde obaja okúsili ďalšiu z netradičných športových aktivít – šmýkanie sa na doske dole sopkou Cerro Negro.

Cerro Negro (zo špan. Čierna hora) je relatívne mladý vulkán – prvá erupcia bola zaznamenaná v roku 1850, nachádzajúci sa v pohorí Cordillera de los Marbios v Nikarague.

Aj napriek relatívne mladému veku je dosť aktívny, od spomínaného roku 1850 eruptoval uz viac ako 20-krát. Erupcie boli väčšinou explozívne, ale nie katastofické, čomu však napomáha aj skutočnosť, že leží v riedko osídlenej oblasti krajiny. Väčšinou sa jedná o emisie plynov a sopečného popola z hlavného krátera a výlevy láv z bočných (parazitických) kráterov.

boadrders

Boarding dole sopkou je viac zábavou ako skutočným športom, každopádne je niečím absolútne unikátnym, čo človek z nášho kraja dokáže zažiť za život tak raz, skôr vôbec. Priemerná rýchlosť dosky je okolo 82km/h, ako správni Slováci to ale Tomáš z Bardejova a Michal z Vranova napeckovali i tesne nad stovku, splniac si tak skrz obrovský kopec zábavy aj sen ešte z ich spoločných čias života v Londýne, kde o tripe a ročnom cestovaní Južnou Amerikou obaja len snívali.

happy volcano

Pri vstupe do parku, kde začína trek na Cerro Negro vám povedia, že si z vulkánu môžete odniesť čo sa vám zapáči, Michal si tak pri kráteri, kde sa prechádza cez vyvreninu zlata, zobral malú hrudku do vitríny pre brata, ktorý zbiera „šutre“. Zabudnite. Pri východe z parku vám všetko zhabú a ešte slušne lámete španielčinu, aby ste sa zo šlamastiky dostali. Trik je v tom, že vám síce povedia – berte koľko vládzete, no keď to znesiete dole, špinaví, dobití a so zdranou zadnicou to všetko položíte na pripravenú kôpku. Šikovný know how sa volá ”Gringos porteros”. Každodenná ťažba zlata bez námahy…:)

 zlato

FOTODOKUMENTÁCIA TU :  https://tripper.sk/?p=7220

 

 

 

Autor: BROsport

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Nekategorizované