Sledujte nás

Futbal

Joel Campbell

joel_campbell_ap_dolores_ochoa_526277298Pred turnajom v Brazílii kúpil 500 hráčskych samolepiek, len aby našiel tú svoju. Nebola ani v jednom zo 100 balíčkov, ktoré stihol otvoriť. Hneď vo svojej premiére na majstrovstvách sveta si však 21-ročný Joel Campbell vyslúžil publicitu, o akej ani nesníval. A aj bez samolepky.

Jeho Kostarika šokovala výhrou nad vysokofavorizovaným Uruguajom a v hlavnej úlohe bol práve Campbell. Skupina D je vďaka silnej trojici Taliansko, Anglicko, Uruguaj označovaná za skupinu smrti, a práve outsider zo Strednej Ameriky je prekvapujúco na jej čele.

Joel Campbell najprv vyrovnával na 1:1, neskôr prihral na tretí kostarický gól a médiá i fanúšikovia sa zhodli, že bol mužom zápasu. Svojím výkonom si definitívne vypýtal miesto v Arsenale. Načase, Arsene.

Campbell podpísal v roku 2011 päťročný kontrakt s londýnskymi Gunners, no nenastúpil zaň ešte ani raz. Campbell strávil ostatné tri sezóny na hosťovaniach vo francúzskom Loriente, španielskom Betise Sevilla a gréckom Olympiakose. Práve v poslednom spomínanom prispel ôsmimi gólmi ku gréckemu titulu. Zažiaril aj v prvom osemfinálovom zápase Ligy majstrov proti slávnemu Manchestru United, keď krásnym gólom na 2:0 dostal Rooneyho a spol. definitívne na kolená.

A čo na to samotný Joel?

„Teraz je najdôležitejšou vecou moja krajina a svetový šampionát. Neskôr sa budem zaoberať svojou kariérou. Dnes sa mi všetko darilo, no nič z toho by sa nestalo bez prispenia mojich spoluhráčov. Každý v tíme má svoje úlohy. Mojou je dávať góly. Musíme sa sústrediť krok po kroku na každý zápas. Pred nami sú veľmi ťažké duely, ale toto víťazstvo nám dodalo veľký impulz,“ rozhovoril sa po vyhranom zápase šťastný Campbell.

Nuž, nech to kope, Joel!

joel-campbell-costa-rica

 

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Futbal