Sledujte nás

Futbal

Miroslav Klose

kloseKeď v sobotňajšom zápase s Ghanou vybehol nemecký futbalový reprezentant Miroslav Klose v 69. minúte na ihrisko, stačili mu dve minúty, aby sa zorientoval v situácii na trávniku a v 71. minúte už predvádzal klasicky nedorobené salto, ktorým oslávil svoj 15. gól na majstrovstvách sveta. Ním sa v historických tabuľkách odpútal od svojho krajana Gerda Müllera, ktorý má na svojom konte o jeden presný zásah menej, a zároveň tak vyrovnal rekord Brazílčana Ronalda v počte „majstrovských“ gólov. 

„Už ani neviem, kedy som naposledy robil salto. Teraz to však bolo rozhodne na mieste. Dvadsať zápasov na majstrovstvách sveta a pätnásť gólov – to skutočne nie je zlé. Teraz je však dôležité, aby sme dobre hrali aj proti tímu USA,“ povedal Klose. 

Klose, ktorý predĺžil kontrakt s rímskym Laziom, je jediným tradičným útočníkom v kádri nemeckého kouča Joachima Löwa. Skúsený zakončovateľ je zatiaľ vyrovnaný s tým, že v Brazílii plní úlohu „žolíka“ z lavičky náhradníkov. „Som pripravený na každú úlohu, ktorú dostanem. Každý sa snaží pomôcť mužstvu, tak ako sa len dá. Ani ja nie som výnimkou,“ dodal futbalový veterán. 

O novom rekordmanovi, rodákovi z poľského Opole, je všeobecne známe, že má okrem gólového inštinktu veľmi silne vyvinutý zmysel pre fair play. V roku 2012 v zápase s Neapolom dal po rohovom kope gól, ktorý rozhodca najprv uznal. Klose ale loptu do brány dostal rukou o rozhodcovi to aj sám povedal, takže gól bol napokon anulovaný. „Rozhodca sa ma opýtal, či lopta zasiahla moju ruku. Pripustil som, že áno – pre mňa bolo jasné, čo mám v takej chvíli robiť,“ vysvetlil vtedy situáciu.

Rovnako férovo sa zachoval aj v roku 2005, keď ešte ako hráč klubu Werder Brémy odmietol penaltu, ktorú rozhodca nariadil za údajný faul naňho. Podľa Kloseho bolo ale všetko v súlade s pravidlami, a tak požiadal rozhodcu, aby penaltu odvolal.

A ak ste sledovali už tu spomínaný zápas Nemecka s Ghanou a videli krvavé zranenia Mullera v samom závere duelu, skúste uhádnuť, kto ležiacom útočníkovi Bayernu kľačal s pomocou ako prvý.

Miroslav Klose, najlepší nemecký reprezentačný kanonier všetkých čias, má na svojom konte 70 presných zásahov do súperových brán v reprezentačnom drese, pod ktorým bije srdce veľkého a čestného hráča.

Miro, prajeme ti v zápase proti USA ďalšie, hoc i nedotiahnuté salto:)

Miroslav-Klose (1)

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Futbal