Sledujte nás

Futbal

Z ofenzívy do obrany

Kristián stojaci druhý zprava

Kristián stojaci druhý zprava

Moje cesty sa začali krížiť s futbalom keď som mal 7 rokov. Bol som druhák na Základnej škole  Komenského v Lipanoch. Môj  o rok starší kamarát sa prihlásil na futbal, tak som si povedal, že to skúsim tiež a ak sa mi to nebude páčiť, tak to nechám. Bol to deň, kedy som urobil svoje doteraz najlepšie rozhodnutie.

Futbal je pre mňa láska na celý život. No aby to nebolo vtedy na začiatku také jednoduché, prišla malá zápletka. Nadšený som sa s mojím rozhodnutím prihlásiť sa na futbal zdôveril svojej staršej sestre Zuzane. V detstve som mal silnú alergiu na trávu a sestra za účelom chrániť moje zdravie o všetkom povedala mamke, ktorá mi futbal jednoznačne zatrhla. Ako je ale všeobecne známe, zakázané ovocie chutí najlepšie, a tak som chodil na tréningy tajne. Ako som rástol, tak rástla aj moja vášeň k futbalu. V žiackych kategóriach s výnimkou jednej sezóny sme hrali najvyššiu ligu. Hrával som na ofenzívnych postoch v útoku alebo na kraji zálohy. Pri starších žiakoch sa moja situácia opäť skomplikovala. Tréner ma vynechával zo základnej zostavy kvôli mojej výške alebo skôr „nížke“. Moja úloha sa zmenila na tú žolíkovú z lavičky, no aj v tejto pozícii som viackrát dokázal rozhodnúť zápas. Ďalší zlom prišiel nástupom do kategórie mladšieho dorastu v ŠK Odeva Lipany. V prvej polovici sezóny som nedostával príliš veľa šancí, ale vzal som to do vlastných rúk a makal som viac ako ostatní. Druhú polovicu sezóny som odohral celú v základnej zostave a ozdobil som ju 4 gólmi.

Nasledujúca sezóna bola úplne o niečom inom. Pôsobili sme v 3.lige, s ktorou prišiel i nový tréner, schopný priniesť do tímu nový impulz a lepšieho tímového ducha. Doslova som cítil, ako futbalovo rastiem. S číslom 8 na drese a s 19-timi gólmi na konte som sa stal najlepším strelcom mužstva. V tabuľke sme sa umiestnili na 3.mieste a dopomohol som aj k víťazstvu v lige starším dorastencom. Po vydarenej sezóne prišla pozvánka z Partizána Bardejov –  mužstva 1.dorasteneckej ligy. Taká ponuka sa neodmieta a moje kroky smerovali do historického mesta. V letnej príprave sa mi darilo, hlavne preto, že som hrával na svojom poste. Kluby sa dohodli na hosťovaní. Z ofenzívne ladeného hráča ma však tréner prerobil na krajného obrancu, čo bola pre mňa ďalšia veľká a nepredpokladaná zmena. Dovtedy som sa stále prispôsoboval, a tak tomu nebolo inak ani teraz. Futbal je proste ako život.

gulas

Nastúpil som do novej školy, v ktorej som si musel strašne dlho zvykať, no po čase, keď som spoznal ľudí aj mesto, už to išlo ľahšie. V klube sme boli dobrá partia na ihrisku aj mimo neho, čo sa odzrkadlilo na našom postavení v tabuľke. Sezónu sme ukončili na skvelom 8.mieste a ako najlepšie mužstvo z východného Slovenska.                                                                      

Momentálne začala letná príprava na sezónu 2014/2015, na ktorú sa maximálne teším a som znovu pripravený odovzdať maximum pre Partizán Bardejov. Pracujeme pod dohľadom skúsených a akreditovaných trénerov, ktorí nám chcú pomôcť sa čo najlepšie presadiť ďalej v mužskom futbale. Futbal mi prináša radosť a ja verím, že to tak aj ostane.    

 

Kristián

Upravil: BROspot.sk

Kristián Guľaš

Dátum a miesto narodenia:  29.12.1996, Prešov

Výška: 176cm

Hmotnosť: 66kg

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Futbal