Sledujte nás

Analýzy

WORLD CUP 2014, 4.júl

benyemaDo poslednej 16-ky tímov majstrovstiev sveta v 21.storočí sa nikdy nedostanú tímy Mikiho Mausa. Do poslednej osmičky už vôbec nie. Štvrťfinále, priatelia.

FRANCÚZSKO – NEMECKO

Celé futbalové čaro galských kohútov v dueli proti chrabrým Nigérijcom bolo skryté v stiahnutí Girouda z hry a presunutí Benzemu na hrot, potom už prišla sľúbená Marsejéza v C-dur z minulého blogu. Sila, výška, hbitosť, kop, technika, a doplňte čo chcete, Karim proste kúpil v kolíske úplne všetko. Pogba je softwérovou dominantou stredu poľa, pri plnej úcte k Juventusu, je ho tam preškoda. Francúzsko propaguje na brazílskom Mundiale nielen supermoderný, pragmatický, efektívny, no hádam i najatraktívnejší futbal. I keď Belgicko v poslednom „americkom kole“, to teda kalap dole.

Nemci v zápolení s Alžírčanmi vyplienili remízou 0:0 v riadnom hracom čase 98% planéty tipérov, vysoký a neúnavný presing berberov v období Ramadánu prekvapil jak Merkelovú, tak Allaha. Nacional elf má napriek istej pomalosti svojej obrany stále jasne na titul, pokiaľ nechá Joachim Low Samiho Khediru na Maracane v teplákoch, šance Mullera rozhodnúť v predĺžení o postupe švihnú o 23% hore.

neymarBRAZÍLIA – KOLUMBIA

Ako pomaly krája zo svetového turnaja čas, tak jednoznačne uberá zo sympatií nezaujatého fanúšika k domácim. Herný prejav Scolariho ekipy je stále akoby zviazaný strachom, Brazília hrá srdcom, no nie hlavou. Jej jediná šanca dnes na Estádio Castelão vo Fortaleze je ju nielen skúsiť dvihnúť, ale konečne i použiť.

Kolumbiu mnohí z nás pred šampionátom ledva našli na mape, kurz na juhoameričanov z krajiny smaragdov a tanca ako majstra sveta každopádne padol z júnovej sedemdesiatky kdesi k súčasnej 15-ke. Bolivarovci, toť ornament brazílskeho turnaja. Ornament, ktorý už nemá nárok tratiť lesk.

Dámy a páni, kopeme ďalší z hajlajtov Mundialu 2014 – Brazília versus Svet. A nepovedzte, že v kútiku svojej futbalovej duše nezasnívate o tom, ako krištof-Kolumbovia pošlú Brazíliu „domov“.

Dočítania, amigos.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Analýzy