Sledujte nás

Futbal

Čo sa stalo s našou ligou?

Štatistiky tentokrát neklamú. Nanešťastie pre našich futbalistov a ich priaznivcov, ktorých stále viac a viac ubúda.

Prečo som začal o štatistikách? Priemerná návšteva na zápase najvyššej slovenskej futbalovej súťaže v poslednom období klesá až k hranici 2000 ľudí, pričom doposiaľ už/až päť stretnutí Fortuna ligy 2014/2015 sledovalo menej ako tisíc fanúšikov.

Jedno zaujímavé a presné číslo? 2052. To je priemerný počet divákov na zápas takmer v polovici tohto ročníka, čo na Slovensku nezaregistrovali nikdy predtým. Klesajúca kvalita tréningov, futbalistov a tým zároveň i hry samej, vandalizmus a chuligánstvo na štadiónoch, relatívne drahé vstupné? Tréner lídra klasifikácie Fortuna ligy Adrián Guľa uviedol pre SME svoje stanovisko asi takto: ,,Dôvodov návštevnosti je viacero – kvalita štadiónov, mediálna prezentácia, marketing, spolupráca klubov s fanúšikmi a aj výkonnosť meraná zahraničím.”

Dodajme ešte jedno hľadisko – pohodlnosť. Ľudia majú v dnešnej dobe veľa možností sledovať futbal, už nie len naživo. V televízii je omnoho viac propagovaný zahraničný európsky futbal, a aj to je dôvodom slabej návštevnosti. Diváci očakávajú rovnakú kvalitu aj na trávniku ich domáceho tímu, no to je bohužiaľ na Slovensku nateraz nemožné. Prečo? To je asi na ďalší článok…

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Futbal